Novice

Mercedes-Benz povečuje kapacitete v Kecskemetu

Daimler bo zaradi lansiranja novega modela Mercedes-Benz CLA Shooting Brake povečal kapaciteto svoje tovarne na Madžarskem.

”V to tovarno smo vložili miljardo evrov in investirali bomo še naprej,” je ob začetku proizvodnje modela CLA Shooting Break dejal Thomas Geier, vodja Mercedes-Benzove tovarne v mestu Kecskemet na Madžarskem. Pri Daimlerju niso želeli razkriti, koliko sredstev bodo v prihodnje namenili za razvoj tovarne, ki je v lanskem letu proizvedla 150.000 vozil, niti za koliko enot bodo dvignili kapaciteto tovarne.

Geier je kot glavni razlog za dvig proizvodnje navedel povečano povpraševanje po Mercedes-Benzovih kompaktnih vozilih, med njimi tudi za B razred in model CLA, ki ju že izdelujejo v madžarski tovarni. ”Vlagali bomo tudi v prihodnje, ko se bo razvijala družina kompaktnih vozil. Prišla bo nova serija in tovarna Kecskemet bo pri tem imela aktivno vlogo,” je dejal Geier.

Najnovejši model CLA Shooting Brake si bo delil proizvodnjo linijo na Madžarskem z limuzinsko različico CLA in kompaktnim športnim terencem GLA. Globalno je Mercedes-Benz v letu 2014 povečal prodajo kompaktnih vozil za 25 odstotkov na 463.152 enot.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Letošnji Super Bowl bo manj avtomobilistično obarvan
Q8 bo Audijev paradni konj