Novice

Mercedes-Benz razred A z novimi motorji in videzom

Mercedes-Benz je razkril prenovljeni razred A, ki je s prenovo pridobil malenkost drugačen zunanji videz, nove sisteme in novo generacijo agregatov – med njimi je seveda tudi športni A45 AMG in povsem nov varčen dizelski agregat.

Priljubljena kombilimuzina ima sedaj na nosu vozila nameščen bolj ostro oblikovan prednji odbijač, nove opcijske LED žaromete, spremenjen je videz zadnjih žarometov, nov je zadnji odbijač, v katerega so nameščeni zaključki izpušne cevi.

V notranjosti so inženirji namestili enako dvojno instrumentno ploščo kot pri modelu CLA in GLA, nova so še stikala, posodobljena je večopravilna enota, ki bo opcijsko lahko imela velikost 8-palcev in bo kompatibilna s sistemom Apple CarPlay in MirrorLink. Za večje udobje poskrbijo novi sedeži, barvne kombinacije in različni izboljšani materiali.

Kot smo vajeni, je največ novosti pod hladno kovino – poleg najmočnejšega štirivaljnika v modelu A45 AMG (280 kilovatov) je nemški proizvajalec vozil povečal ponudbo in obenem prenovil obstoječe agregate. Ponudbo pričenja A160 z novim 1,6-litrskim štirivaljnim bencinskim agregatom s 75 kilovati, najbolj varčen je A180d BlueEfficiency z nameščenim 1,5-litrskim dizelskim agregatom z 80 kilovati in s povprečno porabo goriva 3,5 litra na 100 prevoženih kilometrov. Različici A220 in A250 sta s prenovo pridobili 5 kilovatov, prva ima tako 130 kilovatov in druga, močnejša, 160 kilovatov.

Še zanimiv podatek – Mercedes-Benz je spremenil poimenovanje svojih vozil z nameščenim dizelskim agregatom: odslej bo namesto CDI pisalo samo še d.

S prenovo je razred A dobil novo prilagodljivo podvozje ”Dynamic Select”, ki je serijsko nameščeno na modelih A200d 4Matic, A220 4Matic, A220d, A220d 4 Matic, A250 4Matic, A250 Sport in A250 Sport 4Matic, kupci pa bodo omenjeni sistem dobili ob nakupu 7-stopenjskega samodejnega menjalnika, paketa opreme AMG Line in ob nakupu športnega podvozja. Opcijsko je na voljo tudi na vseh ostalih različicah, razen pri dveh BlueEfficiency modelih.

Mercedes-Benz je pripravil še novi paket ”Motorsport Edition”, ki jemlje svoj navdih pri ekipi Formule 1. Na voljo bo pri vseh izvedenkah, z njim pa bo zunanjost pridobila zelene dodatke, platišča AMG in v potniški kabini, poleg nekaj lepotnih dodatkov, še športne sedeže.

V Evropi bodo kupci lahko prednaročili svoj razred A od 3 julija dalje, prve dostave vozil pa so predvidene septembra.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ferrari F40 za ljubitelje klasik in Lego kock
Trije nizkocenovni modeli za Volkswagen leta 2018