Novice

Ferrari F40 za ljubitelje klasik in Lego kock

Ferrari je že pred skoraj tridesetimi leti, leta 1987, predstavil eno izmed najbolj legendarnih športnih vozil. Ferrari F40 še danes velja za enega najboljših superšportnikov na planetu, bil je tudi zadnji avto, ki ga je za izdelavo odobril Enzo Ferrari.

Lego je izkazal spoštovanje temu superšportniku in izdelal model, ki si ga bodo najmlajši, kot tudi tisti starejši, lahko sestavili  sami in postavili na polico.

Po ceni 90 dolarjev bo ljubiteljem avtomobilskih klasik in Lego kock na voljo od 1. avgusta naprej, najbolj zvesti Lego kupci pa si ga bodo lahko prednaročili  že 15. julija.

Sestavljeni model prinaša obilico realističnih rešitev. Najbolj radovedni bodo lahko odprli vrata in pokukali v notranjost, z dvigom sprednjega pokrova se jim bo prikazal razkošni prtljažni prostor, kot v originalu se bodo dvignili tudi sprednji žarometi, za nameček pa se dvigne še zadnji pokrov motorja, kjer je nameščena natančna replika 2,9-litrskega osemvaljnega prisilno polnjenega bencinskega agregata, ki pa se za nameček lahko zlahka odstrani in si gavsak  lahko pogleda še pobližje.

Vsi ljubitelji kultnega Ferrarija F40 – to je vaša najboljša možnost, da si boste lastili legendarnega rdečega žrebca.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Lego)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Je Formula E prihodnost dirkanja?
Mercedes-Benz razred A z novimi motorji in videzom