Novice

Mercedes-Benz tehta usodo razreda X

Kar se je leta nazaj s prvim konceptom in potem predstavitvijo serijske različice začelo z velikim pompom in navdušenjem, bi se znalo v kratkem izpeti z ukinitvijo modela.

Mercedes-Benz je pospremil prihod njihovega prvega poltovornjaka z obilico lepih besed ter obljubami o luksuznem in prestižnem poltovornjaku. Dve leti kasneje je trg pokazal, da nekako ni pripravljen plačevati visokega pribitka za nekaj, kar se je izkazalo bolj ali manj kot Nissan Navara s trikrako značko na nosu in ostalim Mercedesom približanim izgledom. Temu pritrjuje tudi lansko leto prodanih vsega skupaj 16.700 modelov razreda X, ki je tako daleč za prodajnimi številkami Forda Ranger in Volkswagna Amarok.

Uvodni načrti, izdelovati in prodajati razred X tudi na trgih južne Amerike, so bili v vmesnem času že stornirani, zdaj pa vse kaže, da se Namci bolj nagibajo v smer, da bi model popolnoma umaknili iz ponudbe. Del zaslug za krčenje palete pripisujejo tudi že četrti napovedi o upadu zaslužka zapored v zadnjih 13 mesecih. Učinek, ki ga pripisujejo izdatkom iz naslova ugotovljenih težav z emisijami njihovih vozil in vpoklici vozil, opremljenih z varnostnimi blazinami proizvajalca Takata.

Če se bo zares, oziroma kdaj naj bi Mercedes-Benz potegnil črto pod razred X, v tem trenutku še ni jasno. Lahko pa bi se zgodilo, da model v roku leta in pol ne bi dočakal sicer običajne osvežitve.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tesla poenostavlja svojo ponudbo
Ian Callum pred svežimi izzivi v lastnem podjetju