Novice

Ian Callum pred svežimi izzivi v lastnem podjetju

Bivši direktor oblikovalskega oddelka pri podjetju Jaguar naj bi svojo poslovno pot nadaljeval v novo ustanovljenem podjetju, kjer naj bi skupaj s sodelavci sprejemal sveže izzive.

Potem ko je v juniju najavil odstop s položaja direktorja oblikovalskega oddelka pri Jaguarju in po več kot dvajsetih letih zapustil podjetje, je Ian Callum dal vedeti, da se namerava posvetiti novim izzivom z oblikovalskega področja. Nakazal jih je že pred leti, ko se je skupaj s podjetjem CMC (Classic Motor Cars Limited) lotil prenove Jaguarjeve klasike MK 2. V intervjuju za portal Car and Driver je razkril, da je osnoval podjetje, ki naj bi se ukvarjalo s sodobnimi oblikovalskimi prijemi na področju avtomobilske industrije ter oblikovanjem prestižnih izdelkov.

Okrog sebe naj bi že zbral skupino 18 sodelavcev, v njej naj bi bil tudi David Fairbairn, ki je bil pri Jaguarju zadolžen za področje posebnih projektov, kot je bila na primer izdelava šestih primerkov klasičnega modela Lightweight E-Type. Callum sicer sodelovanja z Jaguarjem ne prekinja popolnoma, saj naj bi še naprej skrbel za oblikovalske osvežitve že obstoječih modelov.

Njegov cilj naj bi bil predvsem usmeritev v prihodnost in postavljanje novih trendov oblikovanja, saj naj bi to po njegovem mnenju predstavljalo bistvo njihovega dela.

Več informacij o prvem projektu novega podjetja naj bi bilo znanih v prihodnjih tednih, kakršenkoli že bo, pa bo v skladu ambicijami Iana Calluma. Sam je namreč dejal, da je vedno želel delati zase, saj hoče priti zjutraj službo in delati v skladu z lastnimi željami in ne željami oziroma zahtevami drugih.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Car and Driver. Foto: CMC, Jaguar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz tehta usodo razreda X
Mercedes-AMG še s karavanskim CLA 45 Shoting Brake