Novice

Mercedes-Benz v Nemčiji zaganja storitev souporabe avtomobilov

Mercedes-Benz bo kupcem svojih avtomobilov, zahvaljujoč novemu povezljivostnemu sistemu za souporabo, prihodnji mesec v Nemčiji omogočil izposojo vozil.

Po pisanju spletnega medija Motoring je Dieter Zetsche, izvršni direktor Mercedes-Benza, na salonu v Parizu razkril nov način souporabe avtomobilov: ”Vaš avtomobil je lahko opremljen s škatlico, ki se poveže na spletno platformo. Nato fotografija vašega Mercedesa ustvari profil avtomobila. Kot Airbnb za avtomobile. Za tem vnesete proste termine in date tisočim članom možnost najema, odklepanja ter souporabe vašega avtomobila, le s pomočjo pametnega mobilnika.”

Pri Daimlerju verjamejo, da bo program souporabe avtomobilov za lastnike postal privlačen takrat, ko bodo električna vozila vpeta v naš vsakdan. Nekaj podobnega želijo doseči s prihodom številnih električnih modelov podznamke EQ.

”Naš naslednji velik korak z ogromnim potencialom je povezljiva souporaba avtomobilov. Vozila so v povprečju parkirana skoraj 23 ur na dan. Zakaj ne bi uporabili tega dodatnega časa in zaslužili nekaj denarja za lastnike?” je še zaključil Zetsche.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Urban Acman, Peter Humar.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mercedes-Benz v Nemčiji zaganja storitev souporabe avtomobilov"


nered
7 leta 6 meseci nazaj

Super ideja je rekel (noben) inžiner.

 
Teslina novost bo počakala še par dni
Vračajo se motorji z večjo delovno prostornino