Novice

Mercedes-Benz zapušča DTM in vstopa v Formulo E

Mercedes-Benz sledi potezi največjih tekmecev in se bo v šesti sezoni pridružil električnemu dirkaškemu tekmovanju Formula E na račun premijskega dirkanja v pokalu DTM.

Audi v prvenstvo vstopa v sezoni 2017/2018, BMW leto kasneje, kot zadnji pa se jima bo pridružil Mercedes-Benz v sezoni 2019/2020. S sodelovanjem v DTM bodo zaključili ob koncu prihodnje sezone.

Mercedes-Benz bo v dirkanje z električnimi formulami vstopil tik pred prihodom prvih povsem električnih modelov, na račun sodelovanja v Formuli E jih bodo lahko izboljševali. ”Mercedes-Benz bo tržil prihajajoče električne modele pod znamko EQ. S Formulo E bomo naredili pomemben korak naprej za prikaz zmogljivosti naših atraktivnih električnih vozil in obenem dali emocionalen preobrat naši tehnologiji EQ skozi motošport in marketing,” je dejal Dr Jens Thiemer, podpredsednik oglaševanja pri Mercedes-Benzu.

Proizvajalec vozil je v nemški seriji DTM tekmoval kar 26 sezon in v tem času dosegel 183 zmag, 128 najboljših kvalifikacijskih časov in še 50-krat končal na zmagovalnem odru. Osvojili so tudi deset naslovov prvaka. ”Naša leta pri DTM-u bodo vedno imela veliko vlogo v dirkalni zgodovini Mercedesa. Želim se zahvaliti vsakemu članu ekipe za fantastično delo, ki je pripomoglo, da je Mercedes-Benz najbolj uspešen proizvajalec v tekmovanju DTM. Odhod je za nas težak, toda to sezono bomo storili vse, kar je v naši moči, da osvojimo čimveč zmag in naslovov preden gremo. To dolgujemo našim navijačem in sebi,” je izjavil Toto Wolff.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Preiskave morebitnega kartelnega dogovora nemških proizvajalcev
Suzukijev mali športni junak bo zarjovel v Frankfurtu