Novice

Mercedes-Benzov z dvema konceptoma razreda X

Mercedes-Benz je razkril konceptni različici razreda X, ki naj ne bi bili prav daleč od proizvodne različice.

Končna izvedba naj bi po napovedih združevala elemente dveh predstavljenih povezanih oblikovalskih študij, kjer so prvo predstavili kot zmogljivega avanturista, drugo pa kot stilsko dovršenega raziskovalca. Slednji je na prvi pogled precej bolj podoben obstoječim Mercedes-Benzovim modelom.

Seveda lahko pričakujemo, da bo proizvodna različica nekoliko bolj umirjena od konceptnih, še posebej to velja za zadnji del poltovornjaka. Pri znamki bodo zagotovo pripravili določen nabor edinstvenih zunanjih elementov oblikovanja, verjetno pa se končna oblika ne bo pretirano oddaljila od povezanega Nissanovega modela Navara.

Pri nemškem proizvajalcu bodo v notranjosti za razred X uporabili oblikovalske elemente iz aktualnih modelov kot sta razred C in razred V, zanjo naj bi uporabili izbrane kvalitetne materiale ter znamkine rešitve s področja info-zabavnih sistemov ter sistemov sedežev.

Morda še bolj pomembno je dejstvo, da je za vrh ponudbe potrjen dizelski šestvaljnik s stalnim štirikolesnim pogonom 4Matic, ki naj bi bil sposoben prevažanja več kot 1,1 tone tovora in vleke do 3,5 ton.Še vedno pa ostaja precej nejasnosti glede preostanka motorne palete. Vstopni modeli naj bi bili opremljeni s standardnim zadnjim pogonom in možnostjo doplačila za štirikolesni pogon, med agregati pa naj bi bili dizelski in bencinski štirivaljniki.

“Prihajajoči razred X bo poltovornjak, ki ne bo poznal kompromisov,” je obljubil Volker Mornhinweg, prvi človek dostavnih vozil Mercedes-Benz Vans.

Serijski model naj bi bil predstavljen pozneje v letu 2017 in namenjen uporabnikom v Argentini, Braziliji, Južni Afriki, Avstraliji ter Evropi. Za naš trg naj bi ga izdelovali v Nissanovi tovarni v Barceloni.

Avtomobilizem.com (Vir: Left Lane News, Carscoops. Foto: Mercedes-Benz Vans.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Meriva prestopa med križance
Škodin mali križanec