Novice

Mercedesov virtualni asistent za pomoč uporabnikom

Verjetno nas ni več dosti, ki sem ali tja odpremo navodila za uporabo avtomobila, če jih sploh še imamo v tiskani verziji. Za pomoč glede delovanja, pa tudi mnoge druge praktične nasvete uporabnikom vozil Mercedes, bo po novem na voljo storitev Ask Mercedes.

Ko postajajo sodobna vozila vse bolj “pametna”, si moramo uporabniki vzeti bistveno več časa, da se seznanimo z njihovimi funkcionalnostmi. Čeprav nam ob prevzemu novega avtomobila prodajni svetovalci razložijo večino najpomembnejših dejstev, se jih kar nekaj izgubi v obilju informacij. Seveda je najbolj pomembno, da znamo avto odpeljati do doma in ga parkirati, brez da bi ga že v prvem poskusu poškodovali, a je ob tem še veliko več uporabnih stvari, ki so nam v pomoč pri vsakodnevnih vožnjah – če jih le znamo poiskati v kombinaciji tipk in menijev.

Ask Mercedes: Der intelligente virtuelle Assistent. Der neue Service nutzt künstliche Intelligenz (KI) und kombiniert einen Chatbot mit Augmented-Reality-Funktionen. Ask Mercedes: The intelligent virtual assistant. The new service makes use of artificial intelligence (AI) and combines a chatbot with augmented reality functions.

Pri Mercedesu so se odločili, da uporabnikom njihovih vozil pomagajo z brezplačno aplikacijo Ask Mercedes, ki združuje umetno inteligenco v obliki t.i. chatbota (robota s komunikacijskim vmesnikom) in razširjeno resničnost. Tako lahko uporabnik zastavi vprašanje s tipkanjem ali govorom ter prejme odgovor, bodisi kot tekst, grafiko ali kot vidno pomoč, ki nadgradi posnetek uporabnikove kamere (pri razredu E in S). Dialog poteka v realnem času in seveda takrat, ko to uporabniku najbolj ustreza. Na ta način si lahko vsak prilagodi uporabniško izkušnjo, kar je tisto, s čimer Mercedes pravzaprav želi prepričevati svoje obstoječe in potencialne kupce.

Virtualni asistent odgovarja na najrazličnejša vprašanja, od malenkosti, kot je funkcionalnost posameznega gumba ali ročice, do splošnih, kot na primer to, kako naj doseže boljšo končno porabo v vožnji. Po zatrjevanju znamke pa naj se mu ne bi zatikalo niti pri vprašanju, kdo je trenutno šef Mercedesa.

Da bi bila aplikacija resnično uporabna, so poskrbeli z obsežno raziskavo med uporabniki na različnih lokacijah ter na ta način zagotovili, da so vsebine optimalne glede na različne interese in nivo znanja. Odgovori so nadgrajeni s slikami, fotografijami, dopolnjujejo pa jih tudi povezave na priročnik za uporabo in relevantne video vsebine na YouTube-u.

Mercedes z uvedbo aplikacije Ask Mercedes v angleškem jeziku pričenja v letošnjem letu v Južni Afriki in Maleziji, dopolnjena z razširjeno resničnostjo pa bo v istem obdobju na voljo tudi uporabnikom v ZDA. V začetku leta 2018 naj bi jo predstavili uporabnikom v Indiji in Hong Kongu, sledila pa naj bi še nemška različica. Uporabnost in nabor modelov bodo širili postopoma v prihajajočih mesecih.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škodine električne avtomobile bodo izdelovali na Češkem
Finalisti izbora Evropski avto leta 2018