Novice

Škodine električne avtomobile bodo izdelovali na Češkem

Češka znamka je nekoliko bolj osvetlila načrte za svojo električno modelno paleto prihodnosti.

Dosedanje napovedi Škode glede električnih modelov so bile bolj splošne, sedaj pa so jim dodali nekaj bolj konkretnih podatkov. Bernhard Maier, prvi človek znamke, je ponovno potrdil, da podjetje v obdobju od 2020 do 2025 načrtuje pet povsem električnih modelov: “Prihodnost Škode bo električna. Do leta 2025 načrtujemo v ponudbi pet izključno električno gnanih modelov v različnih segmentih. Veseli smo, da bo prva povsem električna Škoda izdelana na Češkem. Ta odločitev poudarja zaupanje Skupine (Volkswagen) v delovno silo Škode. Gre za pomemben korak za prihodnost znamke Škoda in Češke republike kot lokacije v avtomobilski industriji.”

Pred predstavitvijo prvega električnega modela, ki ga bodo izdelovali v Mladi Boleslav od 2020 dalje, bo znamka uvedla svoj prvi priključni hibrid. Superb PHEV bo na voljo leta 2019, komponente priključno-hibridnega sklopa naj bi prav tako prišle iz proizvodnje v Mladi Boleslav (izdelovali naj bi jih tudi za nekatere druge modele v skupini Volkswagen), medtem ko naj bi vozilo sestavljali v obratu Kvasiny.

Maier kljub razkriti časovnici in lokaciji proizvodnje ni želel komentirati prihajajoče električne modelne palete. Eden od modelov bi bila lahko proizvodna različica koncepta Vision E, drugi variacija na predstavljeno Volkswagnovo kombilimuzino I.D, pridružili pa bi se jim lahko še kompakten električni SUV, kupejevska limuzina in brezemisijski Citigo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Najnovejši Aston Martinov športnik uspešno prepričuje prve kupce
Mercedesov virtualni asistent za pomoč uporabnikom