Novice

MG4 je zasnovan na novi platformi MSP

Znamka MG za september najavlja prihod električne kombilimuzine MG4, zasnovane na novi modularni platformi.

Britanska znamka, ki je trenutno v lasti kitajskega proizvajalca vozil SAIC, širi svojo ponudbo električnih modelov. Čeprav je znamka MG na ameriškem trgu znana predvsem po športnih modelih, pa njihovo ponudbo zadnjih nekaj let predstavljajo predvsem avtomobili, namenjeni vsakodnevni uporabi. Za začetek jeseni najavljeni MG4 je prvi model namenjen Evropi, ki so ga zasnovali na platformi MSP (Modular Scalable Platform). Nova platforma morda pomeni ponoven povratek znamke na področje športnih modelov, saj bi lahko predstavljala osnovo različnim segmentom – od kombilimuzinskih modelov do športnih terencev in športnih avtomobilov.

Njena prilagodljivost in modularna zasnova naj bi omogočala medosno razdaljo med 2,650 m in 3,100 m, arhitektura in uporabljene komponente pa naj bi ob trenutni 400-voltni zasnovi omogočala enostaven prehod na 800-voltno arhitekturo, ki bi omogočala še hitrejše polnjenje v prihodnosti. Prav tako podpira namestitev zamenljivih baterijskih sistemov BaaS (Battery as a Service), uporaba baterijskega sistema One Pack, ki so ga razvili pri podjetju SAIC in s svojo inovativno zasnovo v teoriji omogoča uporabo baterijskih kapacitet med 40 in 150 kWh, pa naj bi še dodatno povečala uporabnost platforme v različnih segmentih. Platforma MSP je že v osnovi zasnovana s pogledom v prihodnost, saj ob sodobnih možnostih povezljivosti omogoča brezžične posodobitve ter napredne možnosti avtonomne vožnje ob uporabi tehnologije PP CEM (Pixel Point Cloud Comprehensive Environment Mapping).

Novi MG4 (dolžina 4,287 m, širina 1,836 m, višina 1,504 m) v Evropi vstopa v široko zastopani segment C in naj bi predstavljal optimalno izbiro družinam, ki se odločajo za prehod k elektriki. Petvratna kombilimuzina naj bi ponujala udobno in prostorno notranjost ob zunanjosti, ki ohranja dinamična razmerja. Dobre vozne lastnosti naj bi ob nizkem težišču zagotavljala idealna porazdelitev teže v razmerju 50:50 in pogon na zadnji kolesni par. Na voljo naj bi bil z baterijskima paketoma kapacitete 51 kWh ali 64 kWh, ki naj bi omogočala do 350 oziroma do 450 km dosega z enim polnjenjem (WLTP). Za pogon različice z baterijami manjše kapacitete naj bi skrbel električni pogonski sklop s 125 kW, medtem ko bo v kombinaciji z zmogljivejšim paketom baterij na voljo električni pogonski sklop s 150 kW. Pospešek iz mirovanja do 100 km/h naj bi bil pod osmimi sekundami, najvišja hitrost pa elektronsko omejena na 160 km/h. Več podrobnosti naj bi razkrili pred načrtovano premiero v septembru.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: MG.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "MG4 je zasnovan na novi platformi MSP"


xxl
1 leto 9 meseci nazaj

Že od 39990.

 
Ford Bronco tudi za evropske pustolovce
Hyundai pripravlja presenečenje za Dan N