Novice

Milano in Rim iz mesta izganjata umazana vozila

Ozračje v evropski prestolnici mode je postalo preveč onesnaženo ter resno ogroža zdravje ljudi. Mestne oblasti so zato sprejele ukrepe, ki bodo poskrbeli za zmanjšanje onesnaženosti v mestu.

Mestne oblasti so sprejele drastičen ukrep in  izdale tri dnevno prepoved, ki iz mesta takoj po božičnih praznikih izganja vozila. Od ponedeljka do srede, med deseto in četrto, se v mestnem središču ne bodo smeli prevažati z avtomobili. Za prevoz ljudi bo tako skrbel le javni potniški promet, ki bo zaradi prepovedi bistveno cenejši.

Za enako potezo so se odločili še v Rimu, kjer bodo iz mestnega središča odstranili avtomobile in motorje. Ukrep stopi v veljavo v torek, Rimljani pa obenem ne smejo nastaviti hišnih termostatov nad temperaturo 18 stopinj Celzija. Zanimivo, v nobenem mestu niso povečali kapacitet ali meščanom predlagali, naj si izposodijo električna vozila, ki lahko vstopajo v mestno središče.

Med bolj bizarnimi prepovedmi v Italiji se je znašlo mesto San Vitaliano, kjer so pred kratkim prepovedali delovanje picerij, ki na krušnih pečeh nimajo nameščenih posebnih zračnih filtrov.

Milano velja za eno izmed najbolj prometno obremenjenih evropskih mest, zato so se za podoben korak odločili že leta 2007. Tudi takrat so se za enak korak odločili še v Rimu.

Avtomobilizem.com (Vir: Car and driver. Foto: Sergey.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota razvija nov sistem kartografije
Še je čas za novoletna darila, naprodaj je brezhibna Lancia Delta Integrale