Novice

Toyota razvija nov sistem kartografije

Naslednji mesec bo Toyota na sejmu potrošniške tehnologije CES predstavila nov sistem kartiranja, ki je v največji meri namenjen razvoju avtonomnih vozil.

Toyotin nov program za kartiranje deluje v povezavi s trenutnimi produkcijskimi vozili, ki zbirajo podatke o svojem položaju in se umeščajo na lokacijo okolice. Podatki bodo poslani številnim centrom, kjer bodo podatke samodejno združili v smiselno celoto in tako ustvarili natančen zemljevid.

Omenjena vozila bodo aktualne podatke o cestah pridobivala od vgrajenega sistema GPS in kamer. Takšen sistem se je izkazal za cenejšega in bolj učinkovitega od tridimenzionalnih laserskih skenerjev, ki so jih do sedaj uporabljali za cestne zemljevide. Ker je takšen sistem skozi tridimenzionalno kamero slikal preredko, bo Toyota s svojim hitrejšim sistemom lažje in bolj učinkovito posodabljala kartografijo.

Ob napaki v zemljevidu lahko Toyota naredi popravek na katerikoli točki, saj se zbirajo podatki iz večih vozil in je vsako poslalo svoje zbrane informacije v center. S tem bodo izboljšali natančnost celotnega sistema. Japonski proizvajalec vozil želi takšen sistem namestiti v produkcijska vozila do leta 2020.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Na ceste prihaja divja Ford Fiesta RS
Milano in Rim iz mesta izganjata umazana vozila