Novice

Mini John Cooper Works v različici brez strehe

BMW je razkril tretjo generacijo brezstrešnega Minija s športnim paketom John Cooper Works, ki bo javnosti na ogled ob koncu marca na newyorškem avtomobilskem salonu.

Pod pokrovom motorja je nameščen enak agregat kot pri običajni različici, štirivaljni bencinski motor s 170 kilovati in 320 njutnmetri navora. Dvolitrski agregat proizvede 10 kilovatov in 50 njutnmetrov navora več kot 1,6-litrski agregat, ki je bil nameščen v njegovega predhodnika.

Kljub večjim dimenzijam je novi Mini Cabrio JCW za 135 kilogramov lažji od druge generacije. Kazalec na tehtnici se ustavi na 1.310 kilogramih, kar pa je še vedno 105 kilogramov več kot pri običajni različici Minija JCW.

Kupci se lahko odločijo med izbiro 6-stopenjskega ročnega menjalnika ali 8-stopenjske avtomatike, seveda pa je tudi kabriolet podprt s številnimi varnostno asistenčnimi sistemi. Med njimi velja izpostaviti tudi tiste za boljše vozne lastnosti. Poleg elektronske zapore diferenciala sta v njem nameščena še dinamičen nadzor stabilnosti in dinamičen nadzor oprijema.

Pri Miniju pravijo, da potrebuje novinec z ročnim menjalnikom za pospeševanje od 0 do 100 km/h le 6,6 sekund, kar je 0,3 sekunde hitreje kot prej in 0,2 sekunde hitreje kot pri različici Cooper S. S pomočjo samodejnega menjalnika potrebuje z apospeševanje do 100 km/h 0,1 sekunde manj. Temu lahko dodamo še nižjo povprečno porabo.

Najnovejši model Mini je serijsko opremljen s 17-palčnimi platišči in pnevmatikami 205/45, medtem ko so večja 18-palčna platišča na voljo kot opcija. Opremo dopolnjujeta specifična nastavitev podvozja ter zavorni sistem Brembo.

Kot se to spodobi za izvedenko John Cooper Works, tudi kabrioletu pripada paket zunanjih in notranjih olepšav, ki ga ločijo od manj zmogljivih različic, zato so pri proizvajalcu tudi tokrat pripravili nabor zgovornih fotografij.

Naslednji model v družini John Cooper Works bo Clubman JCW, ki naj bi se prav tako prvič predstavil v New Yorku konec marca.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Mini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tudi Renault pod emisijskim drobnogledom
Prvi Ford Focus RS je zapeljal s proizvodnje linije