Novice

Mini na avtomobilskem salonu v Los Angelesu 2014

S svojo značilno zabavo v vožnji in individualnim stilom je britanska premium znamka Mini očarala zahtevne in trendovsko ozaveščene ciljne skupine v ameriškem avtomobilskem segmentu v zadnjih 12-ih letih. Nova generacija Mini interpretira uspešen koncept vozil bolj prepričljivo kot kadarkoli in zagotavlja visoko tehnologijo in kvaliteto, ekspresivno obliko in inovativne značilnosti opreme za ustvarjanje vozne izkušnje, ki je unikatna v segmentu majhnih in kompaktnih vozil. Najnovejša generacija originala nudi nove možnosti uporabe prostora, kar bo pokazano na ameriški premieri novega petvratnega Mini na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Druga različica karoserije novega Mini ima dvoje dodatnih vrat, kot tudi več prostora za potnike in prtljago. To pomeni, da se Mini prvič v svoji 55. letni zgodovini predstavlja v kategoriji majhnih vozil s petvratnim modelom.

Novi petvratni Mini je zadnja pridobitev modelne družine, ki trenutno obsega sedem članov in bo predstavljen na avtomobilskem salonu v Los Angelesu med 21. in 30. novembrom 2014 v kongresnem centru Los Angeles skupaj z aktualnimi novimi izdelki na področju opreme, dodatne opreme in Mini Connected. Mini Superleggera Vision pooseblja pionirsko različico tradicionalnega kompaktnega roadsterja, ki izraža britanski stil, italijanski talent, čisto obliko, konsistentno lahko konstrukcijo in popolnoma električni pogon.

Ameriška premiera v Los Angelesu: novi petvratni Mini.

Poseben značaj mnogoterih kvalitet, a še vedno pristen Mini: takšen je petvratni Mini, ki doživlja svojo svetovno premiero na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu. Par dodatnih vrat olajša vstop v zadnji del vozila, ki ponuja tri sedeže. Petvratni Mini ima za 72 milimetrov daljšo medosno razdaljo, kar pa ne prinaša le povečanja prostora za potnike. Prtljažni prostor je sedaj prav tako za okoli 30 odstotkov večji kot pri modelu s tremi vrati in znaša 278 litrov. Zadnjo klop je mogoče podreti v razmerju 60:40, s čimer se prostornina poveča vse do 941 litrov.

Na ameriškem trgu bo novi model na voljo v različicah Mini Cooper in Mini Cooper S. Zmogljivi, hkrati pa izjemno učinkoviti motorji nove generacije s tremi ali štiri valji in Mini TwinPower Turbo tehnologijo so kombinirani z moderno, za model specifično tehnologijo vzmetenja za zagotavljanje zabave v vožnji. Avtentični Mini užitek dodatno zagotavljajo optimiziran zaslon in koncept delovanja kot tudi širok izbor inovativnih sistemov vozne asistence.

Mini SuperleggeraTM Vision: Britanski stil se sreča z italijanskim talentom.

Rezultat sodelovanja med Mini in italijanskim specialistom za oblikovanje in izdelovanje karoserij Touring Superleggera je študija kompaktnega roadsterja, čigar oblika in koncept se povsem osredotoča na bistvo: zabavo v vožnji in estetsko privlačnost. Dovršena ročna izdelava Mini SuperleggeraTM Vision predstavlja sodobno interpretacijo klasičnega dvosedežnika z odprto streho. Njegova minimalistična, a vseeno zelo strastna oblika združuje britanski stil in italijanski talent.

Značilna roadster razmerja prinašajo fascinantno karizmo s sintezo linij in izvedbe površin, ki so tipične za Touring Superleggera. Uporaba tradicionalnega koncepta lahke konstrukcije v proizvodnji karoserije in sodobnega električnega pogona prispeva k čistokrvni zabavi v vožnji z izjemno agilnostjo in seveda skoraj nepredstavljivo učinkovitostjo. Purističen in tako brezčasen estetski čar v notranjosti Mini SuperleggeraTM Vision ustvarjajo prostornost in visokokakovostni materiali, ki so še posebej pristni, saj so v veliki meri enaki kot v originalu.

Vir: Mini

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova Mazda2: prestavljene meje
Policiji predali testna vozila v novi podobi