Novice

MINI na avtomobilskem salonu v Parizu

Z novimi modeli v seriji MINI krepi svoj položaj kot najbolj uspešen proizvajalec majhnih in kompaktnih avtomobilov premium razreda na svetu in znova dokazuje svoj nepremagljiv talent za inovacije. Blagovna znamka MINI se bo na Mondial de l’Automobile show v Parizu (29. september – 14. oktober 2012) predstavila kot pojem športne zabave za mestno vožnjo. Najpomembnejši avtomobilski salon v Evropi v letu 2012 bo priča premieri MINI Paceman – sedmi model v modelni seriji MINI. Prvi Sports Activity Coupé, ki vstopa v razred kompaktnih premium vozil, zopet popelje blagovno znamko na novo področje s kombinacijo ekstravertirane oblike in stilne individualnosti s svežo interpretacijo značilnega gokart občutka MINI.

Na salonu Mondial de l’Automobile 2012 bo MINI prav tako odkril in predstavil nov visokozmogljivi model: MINI John Cooper Works GP bo proslavil svojo svetovno premiero v francoski prestolnici – najhitrejši MINI doslej dodaja spektakularno novo poglavje več kot 50-letni avtomobilistični tradiciji. Dvosedežnik je najbolj strnjen dokaz dirkalno navdahnjenega razvojnega znanja John Cooper Works v akciji.

MINI John Cooper Works GP bo vstopil na trg še pred koncem leta v ekskluzivni, omejeni seriji, ki je svoje instinkte brusila na intenzivnih testiranjih na Nürburgringu. Nov model pomeni, da lahko sedaj vozniki izbirajo med šestimi modeli John Cooper Works, s katerimi lahko vsakodnevno okusijo pristen dirkalni občutek. Poleg tega blagovna podznamka sedaj strankam ponuja tudi širšo ponudbo opreme.

MINI Paceman: športen in eleganten individualist vstopa v razred kompaktnih premium vozil.

Dvoje bočnih vrat in velik pokrov prtljažnika, energične dimenzije in dinamično tekoče linije omogočajo MINI Paceman, da prevzame vlogo športnega, a vseeno elegantnega individualista v razredu kompaktnih premium vozil. Oblika karoserije uporablja tipično vzajemno igro oblik MINI, ki kažejo na agilnost in širino voznih zmogljivosti avtomobila. Notranjost prav tako vključuje novo izvedbo prepoznavnega stila MINI. Tako kot voznik in sovoznika, tudi potnika na dveh posameznih zadnjih sedežih uživata v prostornosti, izjemni bočni opori in odličnem udobju v salonskem ambientu. Z zloženima zadnjima sedežema se prostornina prtljažnika MINI Paceman poveča iz 330 na 1.080 litrov.

MINI Paceman bo vse od vstopa na trg na voljo s štirimi možnostmi močnih motorjev z razponom moči med 82 kW/112 KM in 135 kW/184 KM, ki jih je mogoče povezati s 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom v sklopu dodatne opreme. Nižje športno podvozje pa je del osnovne opreme. To je drugi model (po MINI Countryman), ki ponuja možnost kanaliziranja moči motorja preko vseh štirih koles; sistem štirikolesnega pogona MINI ALL4 se lahko vgradi v MINI Cooper S Paceman, MINI Cooper SD Paceman in MINI Cooper D Paceman.

MINI John Cooper Works GP: omejena serija športnega vozila.

Tehnologija, neposredno povezana z dirkalniki, pripomore navdahniti MINI John Cooper Works GP z izjemno zmogljivostjo na dirkalni stezi in občudovanja vredno navzočnostjo na cesti. Obsežno modificiran štirivaljni motor s turbinskim polnjenjem, ki razvije 160 kW/218 KM, navojno podvozje, izjemno močen zavorni sistem, sistem elektronskega nadzora stabilnosti DSC z dirkalnim načinom vožnje GP, skupaj z modelu specifičnimi lahkimi aluminijastimi platišči in športnimi pnevmatikami zagotavljajo vrhunsko upravljanje in povsem nov nivo zabave v vožnji.

Aerodinamično optimizirana oblika in nižja masa – k čemur ključno prispeva odsotnost zadnjih sedežev – okarakterizirata dirkalne nastavitve MINI John Cooper Works GP. Ta ekskluzivni športni stroj se požene od 0 do 100 km/h v 6,3 sekunde in pospešuje vse do rekordnih 242 km/h med serijsko proizvedenimi modeli MINI.
MINI John Cooper Works GP bo proizveden v omejeni seriji 2.000 vozil in se bo na pariškem avtomobilskem salonu predstavil skupaj z ostalimi modeli John Cooper Works. Naslednja nedavna pridobitev modelne serije je MINI John Cooper Works Countryman, ki združuje prepoznavni dirkaški občutek s sposobnostjo dovajanja moči preko vseh štirih koles.

Svetovna premiera: MINI Paceman.

MINI širi svojo modelno serijo s predstavitvijo prvega Sports Activity Coupé v razredu kompaktnih premium vozil na svetu. Britanski proizvajalec avtomobilov bo na Mondial de l’Automobile 2012 predstavil svetovno premiero MINI Paceman – drugi model blagovne znamke po MINI Countryman z dolžino karoserije preko štirih metrov in možnostjo dodatne opreme sistema stalnega štirikolesnega pogona MINI ALL4. Edinstven značaj avtomobila okarakterizirajo dvoje bočnih vrat in velik pokrov prtljažnika, energične dimenzije, tekoče coupé linije in salonski stil notranjosti z dvema posameznima zadnjima sedežema. MINI Paceman bo na voljo z dvema bencinskima motorjema in parom dizelskih različic vse od vstopa na trg. Osnovna oprema prav tako vključuje nižjo športno podvozje.

Svetovna premiera: MINI John Cooper Works GP.

Izjemne karakteristike zmogljivosti in omejena proizvodna serija združeno opredeljujeta MINI John Cooper Works GP kot ekskluzivni športni stroj. Najhitrejši MINI doslej poganja 160 kW/218 KM štirivaljni motor s turbinskim polnjenjem, obenem pa ponuja navojno podvozje, izjemno močni sistem športnih zavor, umerjena lahka aluminijasta platišča in športne pnevmatike. Avtomobil pospeši od 0 do 100 km/h v 6,3 sekunde in doseže največjo hitrost 242 km/h. Vzajemno delovanje motorja, podvozja in aerodinamike je bilo natančno uglašeno na intenzivnih testiranjih na progi Nordschleife v Nürburgringu, nekdanjemu prizorišču dirk za Formulo 1.
Paša za oči: nova modelna serija John Cooper Works.

Z novo generacijo motorjev bo nalezljiv dirkalni občutek, ki ga ponuja aktualna skupina modelov John Cooper Works, še manjkrat prekinjen zaradi potrebnega obiska črpalke. Vsi modeli visokozmogljive serije MINI bodo v sklopu dodatne opreme lahko opremljeni s 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Poleg tega je novi MINI John Cooper Works Countryman prvi model serije John Cooper Works, ki bo osnovno opremljen s sistemom štirikolesnega pogona ALL4. Stranke lahko sedaj izbirajo med šestimi modeli John Cooper Works.

Vir: Mini

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Chanov kotiček: Dragi božiček!
Pametni parkirni sistem