Novice

Mini v prihodnost z novim oblikovalskim pristopom

Novi električni modeli znamke bodo nastajali v skladu z oblikovalsko filozofijo Charismatic Simplicity.

Pri znamki Mini že poteka prenova palete modelov, ki bodo v skladu z načrti elektrifikacije popolnoma električni. Trenutno pripravljajo novo generacijo modelov Cooper in Countryman, ki bosta že zasnovana v skladu z oblikovalsko filozofijo Charismatic Simplicity.

V notranjosti obeh modelov še naprej ohranjajo osrednji položaj instrumentne plošče, ki bo v celoti sestavljena iz velikega zaslona s tehnologijo OLED s premerom 9,4 palca (240 mm). Preko minimalističnega uporabniškega vmesnika bo združeval funkcionalnosti instrumentne plošče in informacijsko-multimedijskega sistema. Nov oblikovalski pristop bo izražen še z na novo zasnovanim volanom in drugačnimi aluminijastimi platišči z izboljšanimi aerodinamičnimi lastnostmi, ob osveženi zasnovi sedežev z vgrajenimi naslonjali za roke pa bo kupcem na voljo tudi vrsta novih vzorcev in barvnih kombinacij.

Po besedah vodilnega moža Minijeve oblikovalske ekipe Oliverja Heilmerja so se pri znamki odločili za popolno osvežitev ikoničnega avtomobila. Dodaja še, da bolj purističen in progresiven pristop na nov način združuje funkcionalnost s čustvi ter povečuje uporabnost na še ne viden način.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BYD niža ceno modela, ki naj bi zapeljal tudi v Evropo
Cupra Raval za osvajanje mlajših generacij