Novice

BYD niža ceno modela, ki naj bi zapeljal tudi v Evropo

Kitajski BYD je eden prvih kitajskih proizvajalcev, ki je že pričel prodajati svoje modele v Evropi. V sklopu priprav za povečanje števila modelov na Stari celini so na domačih tleh znižali ceno svojemu modelu Seal. Na Kitajskem je nova cena za srednjeveliko limuzino 25 tisoč evrov, s tem pa BYD nekako že napoveduje, kakšna bi lahko bila nakupna cena v Evropi.

Ne le, da je nižanje cene resnejša priprava za vstop na evropski trg, BYD želi s tem še okrepiti svoj položaj največjega proizvajalca električnih vozil na svetu. Cena za model Seal s paketom Champion Edition, ki ima pogon na zadnji kolesni par in po podatkih tovarne do 550 kilometrov dosega, se je znižala za deset odstotkov na 189.800 juanov (25.000 evrov).

Cena krepko pod ceno Tesle

byd-seagull---carro-eletrico-pop (1)
BYD je na avtosalonu v Šanghaju pokazal svoj novi električni model Seagull, ki bo imel vstopno ceno od 10 tisoč evrov dalje.

Z novo ceno je Seal na Kitajskem za 18 odstotkov cenejši kot Teslin model 3, ki ima po uradnih podatkih do 556 kilometrov dosega. BYD sicer v Evropi že prodaja nekaj svojih modelov, a si največ obetajo ravno od Seala, ki bo najverjetneje na evropska tla zapeljal še v letošnjem letu.

Seal je del serije Ocean, ki so jo predstavili julija lansko leto. Zunanja oblika deluje nekoliko bolj športno, medtem ko imajo modeli iz te serije vgrajene še nekatere dodatne naprednejše funkcije. Ta srednjevelika limuzina v dolžino sicer meri točno 4,7 metra, kar je skoraj do milimetra enako kot v dolžino meri Tesla 3. A zaenkrat na Kitajskem model 3 ostaja prodajni kralj. V prvem četrtletju je Tesla tam prodala 42.782 modelov 3, BYD pa vsega 19.573 Sealov.

Tesla pričela cenovno vojno, zdaj jih večina vrača udarec

Na začetku leta je Tesla prvič občutneje znižala cene svojih modelov in s tem sprožila učinek domin. Večina domačih proizvajalcev, med njimi tudi BYD, so sledili potezi ameriškega proizvajalca vozil in pričeli nižati cene svojim najbolje prodajanim modelom. S tem se zmanjšuje povpraševanje za modeli z motorjem na notranje zgorevanje, saj je cenovna razlika med tehnologijama vse manjša.

BYD je na avtosalonu v Šanghaju predstavil manjši mestni električni model, ki je pol cenejši kot do zdaj najcenejši električni model na tržišču. V prvem tednu so prejeli več kot 10 tisoč rezervacij, kar kaže, da si kupci želijo cenejša električna vozila. BYD je s tem naredil odločen korak naprej, da si zagotovi naslov najbolje prodajanega proizvajalca vozil na svetu. V zadnjih dveh četrtletjih so na Kitajskem prehiteli tudi Volkswagen kot najbolje prodajani avtomobilski proizvjalec v državi.

Avtomobilizem.com (Vir: Europe Autonews. Foto: BYD.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poišči spremembe: Hyundai prenovil zmagovalca primerjalnega testa PRIMA
Mini v prihodnost z novim oblikovalskim pristopom