Novice

Mitsubishi ukinja modele Lancer, Pajero in Galant

Osamu Masuko, izvršni predsednik Mitsibushija, je potrdil, da bo podjetje zaradi visokih stroškov razvoja ukinilo nekdaj zelo priljubljene modele Lancer, Pajero in Galant.

Mitsubishijevi privrženci ne bodo veseli, da se počasi poslavljata Lancer in Galant. Japonski proizvajalec ni našel partnerja, s katerim bi skupaj razvijala arhitekturo za takšne modele, samostojen razvoj pa je predrag, zato naslednika priljubljenih limuzin ne bo. Prihodnost predstavljajo križanci in električni pogon, zato se proizvajalec vozil obrača v novo smer razvoja.

Proti koncu leta 2017 bo svoje mesto med modeloma Outlander Sport in Outlander našel novi križanec. Novinec bo povzemal videz kupeja in bo na voljo z motorji z notranjim zgorevanjem ter kot priključni hibrid. Koncept eX, ki so ga pokazali na avtomobilskem salonu v Tokiu, prinaša močne oblikovalske smernice, ki bodo zaznamovale prihajajoče modele. Masuko je potrdil, da je naslednji na seznamu novi Outlander Sport, ki bo na ceste zapeljal v letu 2019.

”Močni smo pri terencih in štirikolesnemu pogonu. In na to bi se radi osredotočili pri naših glavnih modelih na ameriškem trgu. Spremenili smo smer. Več sredstev bomo namenili za področja, ki so močna na tem trgu,” je pojasnil Masuko.

Poleg obeh limuzin, naslednika ne bosta dobila še terenski Pajero in električni i-MiEV.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans, Motor Trend. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Mitsubishi ukinja modele Lancer, Pajero in Galant"


the_red
8 leta 4 meseci nazaj

Očitno me bo moj Lancer še kar nekaj čas prevažal naokrog… 🙂

Firediver
8 leta 4 meseci nazaj

Niso našli partnerja ker..so “zaspali” ali so imeli prehude pogoje za partnerstvo? Ne verjamem, da bi se katera firma branila sodelovanja z mojstri štirikolesnega pogona…

 
Švedski ponos je ugledal luč sveta
Lancia Ypsilon porazno na testu Euro NCAP