Novice

Lancia Ypsilon porazno na testu Euro NCAP

Prenovljena Lancia Ypsilon, ki smo jo pred kratkim videli na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, se je na ravnokar opravljenem Euro NCAP testu odrezala porazno in je bila najslabša med petnajstimi testiranimi vozili.

V sedmem in zadnjem letošnjem testiranju je organizacija Euro NCAP preizkusila kar 15 različnih vozil. S petimi zvezdicami so se najbolje odrezali BMW X1, Lexus RX, Mercedes-Benz GLC, Infiniti Q30, Jaguar XE, Jaguar XF, Opel Astra, Kia Sportage, Kia Optima, Renault Megane in Renault Talisman. Štiri zvezdice sta si prislužila Mini Clubman in Nissan Navara, tri zvezdice pa BMW Z4.

Prenovljena Lancia Ypsilon je bila tokrat najslabše ocenjeno vozilo, saj je na varnostnem testu dobila le dve zvezdici Euro NCAP. Slabo oceno je začinil še požar, ki se je sprožil pri preizkusu čelnega trka. Uradni posnetek testiranja sicer ne vključuje požara, a navajajo, da naj bi do njega prišlo v motornem prostoru zaradi kratkega stika pri pozitivnem polu akumulatorja. Zavorna tekočina, ki je iztekala, se je zaradi tega vnela in zagorela. Pri organizaciji pravijo, da je takšen pojav redek, vendar se je zgodil. Lancia Ypsilon 1.2 Gold je pri zaščiti odraslih potnikov dosegla oceno 44%, pri zaščiti otrok 79%, zaščiti peščcev 64% in pri varnostno asistenčnih sistemih 38%.

To so slabi obeti za Lancio, ki bo prenovljeni model Ypsilon v kratkem pripeljala v salone.

Avtomobilizem.com (Vir, foto, video: Euro NCAP.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mitsubishi ukinja modele Lancer, Pajero in Galant
Minija ne bo v Detroit in Ženevo