Novice

Mitsubishi v Ženevo s konceptom elektrificiranega Engelberg Tourerja

Japonci so se pridružili naraščajoči množici avtomobilistov z napovedjo posebnega modela za marčevski mednarodni avtomobilski salon v Ženevi.

Kot se skoraj spodobi za današnji čas, bo njegov pogonski sklop na nek način elektrificiran. V tem trenutku je Mitsubishi o specifikah še zelo skrivnosten, zato tudi ni jasno ali gre za »čisti« električni ali neke vrste hibrid. Zelo splošna napoved je, da naj bi pogonski sklop Engelberg Tourerja zaznamoval pogon izboljšanih zmogljivosti. Obljuba, ki v ničemer ne razkrije tehničnih podrobnosti.

Mitsubishi sicer ima nekaj izkušenj z baterijskim modelom Miev, a je trg namenil bistveno več pozornosti njegovemu priključnemu hibridu Outlander PHEV. Pred časom je Vincent Cobee, Mitsubishijev vodja določanja strategije podjetja, rekel, da si želijo ponuditi trgu več baterijskih električarjev, s tem, da bi ob njih še vedno ponujali tradicionalno gnane modele ter hibridne različice Mitsubishijev. S tem je bil jasen, da ne stavijo vsega na električno karto, zavedajo pa se, da njena pomembnost na globalni ravni raste, zato si želijo del pogače odrezati tudi sami. Pri tem, upoštevajoč navezo z Renaultom in Nissanom, ne bi bilo nič presenetljivega, če bi bil naslednji električni Mitsubishi postavljen na osnovo baterijskega Renaulta ali Nissana.

Vam deluje ime Engelberg znano? To ni nič presenetljivega, še posebej, če ste smučarski navdušenec. Engelberg je namreč ime smučarskega središča v Švici, Mitsubishi pa ga je izbral ravno zato. Tudi preko izbranega imena želijo namreč vzpostaviti asociacijo med športno rekreativnim značajem kraja v Švici z duhom koncepta kot cestnega terenca. Da je ta očitno neke vrste SUV ali križanec, nakazuje tudi priložena potemnjena skica prednjega dela avta. Mitsubishi pri tem pravi, da naj bi poleg nabora najsodobnejše tehnike vgrajene vanj prikazati tudi podobo bodočih Mitsubishijev, oziroma oblikovalski jezik le teh.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Problematika različnih poimenovanj asistenčnih sistemov
Znamka Abarth obeležuje 70-letnico obstoja