Novice

Znamka Abarth obeležuje 70-letnico obstoja

Pri italijanskem Abarthu, ki sicer spada pod okrilje torinskega Fiata že vse od leta 1971, bodo v letošnjem letu na prav poseben način obeležili 70-letnico obstoja. Kupcem bodo namreč ponudili ekskluzivno serijo vozil 595, 124 Spider in 124 GT z oznako »70th Anniversary«, ki jo bodo prvič predstavili na otvoritvi relija Monte Carlo.

Znamko Abarth je ustanovil leta 1949 konstruktor Carlo Abarth, ki se je rodil na Dunaju, za logotip pa uporabil horoskopsko znamenje škorpijona, v katerem se je rodil. Pri italijanski znamki, ki je sicer že kar nekaj desetletij pod okriljem Fiata, bodo omenjeno obletnico obeležili s posebno serijo vozil, ki se bodo ponašala tudi z bogatejšo opremo.

Pri modelu 595 (osnovna verzija ter različice Turismo, Competizione in Pista) bo limitirano serijo seveda moč prepoznati po napisih »70th Anniversary«, bogatejši različici pa bosta imeli še posodobljen infozabavni sistem s 7-palčnim zaslonom s funkcijo Abarth telemetrije, dvojni izpušni sistem »Record Monza Competizione« ter prednje vzmetenje »Koni«.

Model 124 (Spider in GT) bo prav tako na voljo s serijskim dvojnim izpušnim sistemom »Record Monza« ter odet v barve, poimenovane po Abarthovih uspehih v reliju (Turini 1975 White, Costa Brava 1972 Red, San Marino 1972 Black, ‘Hessen 1972 Blue in Alpi Orientali 1974 Gray). Hkrati bo pri modelu 124 70th Anniversary edition 124 GT na voljo tudi trda streha iz ogljikovih vlaken ter posebna 17-pačna OZ platišča.

Ponudba omejene serije Abarthovih vozil bo na voljo vse do 30. junija letos.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Abarth.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Znamka Abarth obeležuje 70-letnico obstoja"


Tattoo-
5 leta 3 meseci nazaj

Žalostno, kaj je ostalo od nekoč (dirkaško) zveneče znamke…nekaj preznačkanih modelov z bogatejšo serijsko opremo. :-/

 
Mitsubishi v Ženevo s konceptom elektrificiranega Engelberg Tourerja
Jasnejša podoba Škodinega novega kompaktnega križanca