Novice

Mitsubishi v Ženevo z L200

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi ponovno ne bo manjkalo novosti. V Švici se bo med drugim predstavil tudi novi Mitsubishijev pick-up, model L200.

Tudi v naših krajih poznani pick-up bo tako, devet let po predstavitvi predhodnika, končno dočakal svojega naslednika. V tem obdobju so jih v Evropi prodali kar 1,3 milijona. Pri novi, peti generaciji, gre sicer za znamkin model Triton, katerega so javnosti že predstavili konec leta 2014 na Tajskem.

Pod motornim pokrovom novega L200 se bo vrtel 2,4-litrski turbodizel MIVEC, ki bo na voljo v dveh verzijah (113 kW ter 380 Nm navora; 133 kW ter 430 Nm navora). Motor naj bi bil, primerjalno s predhodnikom, za 17% bolj čist ter se pri šibkejši različici, ki je sparjena s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, ponaša z izpustom CO2 169 g/km. L200 je opremljen s Super Select 4WD II sistemom, ki ponuja stalni štirikolesni pogon, reduktor ter štiri različne vozne režime. Novi Mitsubishijev pick-up se hkrati ponaša z izboljšano aerodinamiko (Cw=0,40) ter 7 odstotkov boljšo torzijsko togostjo.

Novi L200, ki ga proizvajajo na Tajskem, bo v Evropi na voljo poleti 2015 in sicer kot različica Club Cab ali Double Cab.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Navdušujoč Kiin koncept SportSpace
Vstopa Lexus s konceptom LF-SA v nov segment?