Novice

Vstopa Lexus s konceptom LF-SA v nov segment?

Prestižna Toyotina znamka Lexus napoveduje za avtomobilski salon v Ženevi predstavitev novega koncepta.

S konceptom LF-SA vstopa japonski proizvajalec vozil na še neraziskano ozemlje z drzno in emocionalno obliko. Do uradne predstavitve ostajajo precej skrivnostni, a je spletni medij Motoring razkril, da naj bi novi koncept najavljal prihod vozila iz segmenta malih mestnih vozil.

Novinec naj bi bil po velikosti pozicioniran pod model CT200h in si bo najverjetneje platformo delil s Toyotinim modelom Yaris. Pričakujejo, da naj bi bil koncept LF-SA na velikoserijsko proizvodnjo pripravljen leta 2018. Na trgu naj bi, z atraktivnim in dinamičnim videzom, ki ga napoveduje koncept, predstavljal konkurenco predvsem Miniju, Audiju A1 in Citroenu DS3.

O novem konceptu so pri Lexusu zapisali: ”Številni ljudje vidijo prihodnost prežeto s tehnologijo in virtualno izkušnjo. Koncept LF-SA je poleg tega še vozniško orientiran avtomobil, ki odraža Lexusovo vizijo, v kateri ostane doživetje popolnoma razkošno.”

Mediji so se te dni razpisali tudi o predstavitvi nove generacije modela RX, ki bo luč sveta ugledala aprila na avtomobilskem salonu v New Yorku.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mitsubishi v Ženevo z L200
Rolls-Royceov skok v neznano