Novice

Mitsubishijevi smeli načrti polni novih električnih modelov

Mitsubishi želi ostati konkurenčen na vseh globalnih trgih, zato pospešuje svoje načrte za elektrifikacijo. Do sredine naslednjega desetletja bodo vsi njihovi prodani avtomobili hibridni ali polno električni, v prihodnjih petih letih pa bodo na ceste poslali 16 povsem novih modelov.

Japonski Mitsubishi je del Alianse Renault-Nissan-Mitsubishi, ki je največje dosežke v zadnjih letih dosegel s priključno-hibridnim Outlanderjem. Nekaj časa je bil ta model najbolje prodajani priključni hibrid na svetu, a so vmesne težave zavrle nadaljni razvoj nekaterih modelov. Mitsubishi je z vstopom v Alianso pridobil zalet in že pred časom napovedal, da bo do leta 2030 delež elektrificiranih modelov predstavljal polovico vse njihove prodaje. Zdaj so še nadgradili svoje načrte: leta 2035 bodo prodajali izključno elektrificirana vozila.

Danes 7 odstotkov

Na globalnem trgu delež elektrificiranih avtov, ki jih proda Mitsubishi, dosega le 7 odstotkov. V prihodnjih sedmih letih bo ta številka narasla na 50 odstotkov. Med šestnajsterico napovedanih  prihajajočih modelov bo en polno električni model zasnovan na Renaultovi osnovi, drugi pa na Nissanovi platformi. Sedem modelov bo poganjal izključno motor na notranje zgorevanje, pet bo hibridov, še dva pa bosta električna modela (najverjetneje priključna hibrida).

Avtomobilizem.com (Vir: Mitsubishi, Autoblog. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen z novo skrivnostno najavo
Umazano rudarjenje zavira zeleni razvoj