Novice

Volkswagen z novo skrivnostno najavo

Za prihodnji teden predstavniki nemške znamke najavljajo dogodek, na katerem naj bi ob načrtih za prihodnost razkrili tudi nove oblikovalske smernice.

Volkswagen je družbeno omrežje Twitter tokrat izkoristil za najavo predstavitve njihove vizije za prihodnost in novega oblikovalskega jezika prihodnosti. Glede na namige iz njihovih objav bi lahko predstavili tudi kakšnega od novih električnih modelov.

Glede na uporabljen ključnik #VWforthepeople bi lahko z javnostjo delili koncept cenovno dostopnejšega električnega modela ID.2, na kar namigujejo poudarki števila 2 v kratkem video posnetku, v katerem se zvrsti več modelov njihove električne družine ID. Če govorice držijo, naj bi koncept že predstavljal dokaj podroben vpogled v produkcijsko različico, predvideno v letu 2025, ki bi lahko bila poimenovana tudi po njihovem priljubljenemu modelu Golf.

Prve obrise avtomobila, ki bi lahko predstavljal njihov novi električni model, naj bi fotografi nedavno ujeli tudi pri vožnjah, po do zdaj znanih informacijah pa naj bi bil zasnovan na nadgrajeni platformi MEB. Njegova cena naj bi se vrtela okrog 22.500 evrov, cenovno dostopnost pa naj bi omogočala tudi uporaba cenejših litij-železo-fosfatnih baterij.

Spletna predstavitev, ki bo razkrila več podrobnosti, je predvidena za 15. marec v popoldanskem času.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Volkswagen z novo skrivnostno najavo"


1 leto 1 mesec nazaj

Še obstoječe baterije so slabe kaj šele litij železo fosfatne… V mrazu so slabe, življenjska doba je 8 let, slab izkoristek in zmogljivost, ..to bodo spet ena brazilska jajca

xxl
1 leto 1 mesec nazaj

Pa za to ceno bo doseg 200 km, po WLTP.

 
Airstream v sodelovanju s Porschejem predstavlja koncept bivalne prikolice
Mitsubishijevi smeli načrti polni novih električnih modelov