Novice

Musk napoveduje model Y za 14. marec

Elon Musk je čivknil, da naj si rezerviramo 14. marec, saj bodo takrat predstavili že svoj četrti model.

Z njim potrjuje napovedi, da Tesla v prodajni paleti gradi »S 3 X Y« ponudbo. No, prvotni cilj je bil imeti SEXY ponudbo, a se Tesla ni uspela zmeniti s Fordom glede pravice do uporabe naziva model E, zato so črko E preprosto prezrcalili v številko 3.

Musk je v svoji maniri dan pred otvoritvijo ženevskega salona torej najavil predstavitev četrtega modela v ponudbi znamke. Tokrat je na vrsti manjši križanec, model Y. Tehnično bo, tako Musk, delil 76 odstotkov sestavnih delov z modelom 3, kar naj bi bilo bistveno več, kot imata skupnega večja model S in model X.

Elon še pravi, da bo model Y približno 10 odstotkov večji od modela 3, posledično bo od slednjega tudi okoli 10 % dražji. Na račun večje mase in predvidoma slabše aerodinamike pa bo premogel tudi približno desetino manjši doseg kot model 3 z enako baterijo.

Proizvodnja naj bi stekla proti koncu lea 2020 v Teslini giga tovarni 1 v Nevadi. Tesla računa na veliko zanimanja za model Y tudi na Kitajskem, saj naj bi tam, v gigatovarni 3, prihajal s tekočih trakov ob kitajskem modelu 3.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Evropski avto leta 2019
Konceptni Lynk&Co 03 Cyan je dirkalnik za odprto cesto