Novice

Na kampiranje z Bentleyem

Bentleyeva prestižna športno uporabna Bentayga bo postala prvi avtomobil v 97-letni zgodovini angleškega proizvajalca, s katerim bo mogoče vleči prikolico.

Na letošnji prestižni prireditvi Monterey Car Week, ki poteka v kalifornijskem mestu Pebble Beach že več kot 65 let, bodo pri Bentleyu predstavili svoj prvi model, s katerim bo mogoče vleči prikolico. In ker morajo biti pri vozilu, ki v osnovi stane več kot 200 evrskih tisočakov, tudi dodatki malce bolj prestižne sorte, so se pri Bentleyu povezali z ameriškim izdelovalcem nostalgičnih bivalnih prikolic Bowlus.

Slednji je za Bentaygo, pri katerem je dovoljeno vleči prikolico z zavorami z maso do 3.500 kg, pripravil ročno izdelan model Road Chief. Izjemno luksuzna bivalna prikolica se tako ponaša z ogrevanim podom, strešnim oknom ter dodatnim akumulatorjem, ki napaja klimatsko napravo.

Opcija električno izvlečne vlečne kljuke bo po prvih informacijah stala pri Bentaygi okrog 1.000 ameriških dolarjev, kar je pravi drobiž v primerjavi z Bowlusovo bivalno prikolico, ki v osnovni izvedbi stane prek luže kar 137.000 dolarjev.

Avtomobilizem.com (Vir: Leftlanenews, Motor Authority. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Na Nizozemskem bi od 2025 dalje prodajali izključno električna nova vozila
Večje število avtonomnih Fordov bo na cestah že leta 2021