Novice

Na Tirolskem največ 100 km/h

Od 20. novembra letos je najvišja dovoljena avtocestna hitrost na avstrijskem Tirolskem 100 km/h. Če boste peljali prehitro, boste morali plačati višjo kazen, kot v ostalih zveznih deželah. Razlog za zmanjšanje hitrostnega limita je v trudu deželne vlade za izboljšanje kakovosti zraka v regiji.

V avstrijski zvezni deželi Tirolska so tako zmanjšali najvišjo avtocestno omejitev iz 130 km/h na 100 km/h. Kazni za prekoračitev hitrosti pa so višje, kot drugje po Avstriji. Tako vam bodo za prekoračitev hitrosti za 20 km/h zaračunali 50 namesto 35 evrov, za prekoračitev nad 21 km/h pa bo kazen 80 namesto 50 evrov. Najvišja možna kazen je 2.180 evrov.

Z nižanjem avtocestnih hitrosti želijo tirolske oblasti izboljšati kvaliteto zraka in posledično izboljšati življenjske pogoje prebivalcev. Vodja avstrijskega avto-kluba ÖEMTC, Bernhard Wiesinger, je ob tovrstnem ukrepu precej skeptičen, saj ne zajema največjih prometnih onesnaževalcev – tovornjakov in dostavnih vozil, ki že tako ali tako ne smejo voziti hitreje od 100 km/h.

Nova avtocestna omejitev velja za odsek A 12 od Kufsteina do Zirla ter od Imsta do Zamsa na Tirolskem ter na brennerski avtocesti A 13 od Innsbrucka do Schönberga. Tirolska deželna oblast želi s tovrstnim okoljevarstvenim ukrepom jeseni naslednje leto hkrati uvesti tudi sektorsko prepoved vožnje s tovornjaki in s tem preusmeriti kar 200.000 tovornjakov na železnico.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: jeffwilcox)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Na Tirolskem največ 100 km/h"


ucmanster
9 leta 4 meseci nazaj

podpiram

 
Junija 2015 prihaja nova Alfa Romeo
Vrhunec Fordove ofenzive novih modelov v letu 2015