Novice

Vrhunec Fordove ofenzive novih modelov v letu 2015

Ford vstopa v najbolj pestro obdobje v zadnjih dvajsetih letih, saj v prihodnjem letu načrtujejo prihod kar šestih novih vozil. Med njimi so nekatera ključnega pomena za znamko, druga pa so tista, ki ameriškemu proizvajalcu vozil dvigujejo ugled.


Leto se bo pričelo z začetkom prodaje prenovljenega Focusa, ki poleg osveženega zunanjega videza prinaša spremenjeno notranjost, boljšo kvaliteto izdelave in nove asistenčne varnostne sisteme. Najbolje prodajano vozilo na svetu v letu 2013 mora opravičiti visoka pričakovanja javnosti, ravno zato bo na voljo v preko sto različnih izvedbah (kombinacije agregata, opreme, barve) in bo zlahka iskal svoje kupce širom sveta.

Ob novem Focusu bo na trg prišel še povsem novi Mondeo, ki bo prav tako na voljo v številnih različicah – med drugim tudi z večkrat nagrajenim 1.0 EcoBoost motorjem ali s štirikolesnim pogonom.

Proti sredini leta se bodo Fordovi saloni pripravili na prihod premijske znamke Vignale in novega športnega Mustanga. V tem času nameravajo del salonov nadgraditi v poseben ‘Ford Store’ lokacije, kar v praksi pomeni, da se bodo njihove kapacitete povečale. S tem bo stranka dobila večji salonski prostor in celovito oskrbo avtomobila.

Z znamko Vignale želijo Američani odvzeti precejšen delež kupcev prestižnim nemškim proizvajalcem. Tisti kupci, ki se bodo odločili za nakup Mondea Vignale in kasneje tudi modela S-MAX Vignale, bodo deležni posebnega VIP tretmaja, med katerimi je tudi posebej izšolan vodja prodaje in ekskluzivno opremljena sprejemnica v prodajnem salonu. Vignale model bodo ob času servisa svetovalci prevzeli, odpeljali na servis in ga vrnili lastniku, medtem pa bo avtomobil opran in bo imel urejene manjše praske karoserije in platišč.

Proti avgustu se bosta Focusu in Mondeu pridružila S-MAX in C-MAX, v novembru pa še Mustang kupe in kabriolet. Pri Fordu niso pozabili niti na gospodarska vozila, kjer bo Ford Transit obeležil 50 let obstoja in svoje prvo leto prodaje prenovljene linije Transit.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Vrhunec Fordove ofenzive novih modelov v letu 2015"


Nixxon
9 leta 4 meseci nazaj

Kaj pa S-max? Dobi tudi AWD?

gasolinedream
9 leta 4 meseci nazaj

Uu, končno awd za monea: )

 
Na Tirolskem največ 100 km/h
Sébastien Loeb na startu relija Monte Carlo 2015 z avtomobilom DS 3 WRC