Novice

Na Vranskem konec tedna za evropske naslove

Prihajajoči konec tedna bo na AMZS Centru Varne Vožnje na Vranskem potekalo letošnje evropsko prvenstvo v minimotu. Gre za tekmovanje, na katerim se za evropske naslove potegujejo tekmovalci v šestih kategorijah, v preteklosti pa so se tega tekmovanja udeležili mnogi zvezdniki svetovnega motošporta.

Na dirko na Vranskem se je prijavilo 43 voznikov iz 10 evropskih držav. Največ voznikov, 19, bo iz Italije, po šest pa iz Nemčije in Slovenije.

Največ tekmovalcev je prijavljenih v kategorijo senior open 50, kjer se bodo za visoke uvrstitve potegovali tudi štirje slovenski vozniki in sicer Jan Poropat, Jani Medoš , Nejc Šipek in Andraž Hriberšek. Šipek je lani osvojil prvo mesto v slovenskem prvenstvu, na lanskem evropskem prvenstvu, potekalo je v Španiji, pa se je najbolje odrezal Poropat. Po treh odpeljanih vožnjah je bil 11, tik za njim se je uvrstil Medoš. Slednji letos vodi v slovenskem prvenstvu. Omenjena trojica bo letos skušala unovčiti poznavanje proge na Vranskem in se zavihteti še višje kot lani, svojo priložnost pa bo nedvomno skušal čimbolje izkoristiti tudi novinec na dirka EP, Hriberšek.

Slovenska predstavnika bomo imeli tudi v kategoriji najmlajših Junior A (od 7 do 10 let), kjer bosta med osmerico nastopila Blaž Jerman in Enej Logar.

Vozniki bodo nastopili še v kategorijah Senior open 40, Mini GP 50 in Honda NSF 100.

V četrtek bodo potekali neuradni treningi, ki se bodo nadaljevali tudi v petek dopoldan. Popoldan pa bodo vozniki že odpeljali prvi kvalifikacijski nastop, kateremu bo sledil še eden v soboto dopoldan. V soboto se bodo začele tudi že odločilne dirke. Prvi dve za vsak razred bosta tako odpeljani prav v soboto, v nedeljo pa vse voznike čaka še tretji nastop, ki pa se šteje dvojno. Seštevek vseh treh nastopov po dal končni vrstni red posamezne kategorije.

Pogled v pretekla tekmovanja evropskega minimoto prvenstva razkrije, da so se ga udeleževali mnogi vozniki, ki so kasneje postali zvezdniki dirkanja na najvišjem nivoju. Leta 1999 je tako četrto mesto med juniorji B osvojil Andrea Dovizioso, ki je leto kasneje uvrstitev še izboljšal, bil je drugi v kategoriji senior A. V tej kategoriji je bil takrat peti Thomas Luthi. Leta 2000 je bil med juniorji C drugi Marco Simoncelli, leta 2003 je bil Andrea Ianone prvak med seniorji B. Prav mogoče torej je, da bo na letošnji dirki prisoten kateri izmed bodočih zvezdnikov svetovnega motociklističnega dirkanja.

Kot spremljajoči program bo izvedena tudi dirka pokalnega tekmovanja za skuterje in dirka državnega prvenstva in amaterskega tekmovanja v trialu.

Urnik EP

Četrtek, 1.8.

prosti treningi od 10 do 18 ure

Petek, 2.8.
prosti treningi od 10 do 14 ure
kvalifikacije od 14 do 15:30 ure

Sobota, 3.8.
kvalifikacije od 9 do 10:30 ure
dirka 1 in dirka 2, od 10:40 do 17 ure

Nedelja 4.8.
prosti trening od 9:30 do 10:30 ure
dirka 3, od 12 do 14:30 ure

Urnik skuter

Sobota,3.8.
trening od 17:10 do 18:00

Nedelja, 4.8.
kvalifikacije od 9:00 do 9:25
dirka 1 ob 10:45
dirka 2 ob 14:50

Urnik Trial

Sobota 3.8. ob 14:00
Nedelja 4.8. ob 10:00

Vir: AMZS Šport

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pooblaščeni servis je vedno vredno obiskati
Po vsem svetu proslavljajo 150. obletnico rojstva Henryja Forda