Novice

Pooblaščeni servis je vedno vredno obiskati

Po slovenskih cestah vozi nekaj manj kot 1,1 milijona osebnih avtomobilov. Med njimi je 142.200 vozil znamke Volkswagen, 39.100 vozil Audi, 27.800 vozil SEAT, 33.500 jih pripada znamki Škoda, 770 pa znamki Porsche. Dobra petina vozil, ki vozi po slovenskih cestah, pripada koncernu Volkswagen. Skupni imenovalec poslanstva vseh naštetih blagovnih znamk je posvečanje velike pozornosti varnosti, udobju in dobremu počutju voznikov in sopotnikov.

Brezhibnost vozil in izpolnitev naših obveznosti ter pričakovanj strank zagotavlja 36 pooblaščenih servisov Volkswagen, 21 pooblaščenih servisov Audi, 26 pooblaščenih servisov Škoda in 19 pooblaščenih servisov SEAT. Le ustrezno vzdrževano vozilo je varno vozilo.

Za stik s strankami na servisih skrbi 110 servisnih svetovalcev. Hrbtenico servisnih zmogljivosti sestavlja 280 avtomehanikov, 95 avtokleparjev in 50 avtoličarjev. Vsi našteti pridobljeno in že osvojeno znanje ter izkušnje nenehno nadgrajujejo z usposabljanji, ki so večinoma obvezna in so sestavni del tovarniških standardov. Sistem usposabljanj podjetja Porsche Slovenija teče kot dobro namazan motor, izdatno je podprt s spletnimi orodji in aplikacijami, vse razpoložljive informacije so prevedene v slovenski jezik. Ključna znanja med zaposlene širimo na več načinov, zelo pomembno mesto imajo TV-oddaje na portalu Group Training Online, ki zagotavlja temelj za informiranost zaposlenim v pooblaščeni servisni mreži. Usposabljanja pri uvozniku potekajo v treh vrhunsko opremljenih predavalnicah, v katerih udeležencem posredujemo potrebna znanja za vsakdanje delo. Predavalnice so opremljene z vso možno diagnostično opremo in specialnimi orodji, skupna površina znaša 900 kvadratnih metrov, v njih izvedemo 250 dni šolanj na leto. Udeleženci letno obdelajo približno 30 kompleksnih tem, predvsem ob uvedbah novih modelov, agregatov, sklopov, sistemov in podsistemov. Servisni tehniki, diagnostični tehniki in avtomehaniki pokrivajo sedem strokovnih področij (Servis, Motorji, Menjalniki, Podvozje, Infotainment, Klima, Komfortna in Varnostna elektrika/elektronika).

Šolanja potekajo na treh zahtevnostnih nivojih, teme so razdeljene na osnovna, nadaljevalna in ekspertna šolanja. Tehniki, avtomehaniki in avtoelektrikarji se letno udeležijo približno po 10 dni intenzivnih usposabljanj. Program za diagnostičnega tehnika traja 35 dni, program za tehnično najbolj šolano osebo v servisu, servisnega tehnika, traja 55 dni in mora biti zaključen v 2 letih. Seveda vsaka stvar stane, vendar se dobro zavedamo, da je investicija v znanje sodelavcev prvi temelj za doseganje odličnih rezultatov. Samo stroški za prevod gradiv in TV-oddaj znašajo več kot 500.000 € na letni ravni. Šolanja izvajajo trije vrhunsko izšolani tehnični inštruktorji, ki znanje pridobivajo na usposabljanjih v matičnih tovarnah (30–60 dni letno), njihova naloga pa je prenos ključnih znanj. V ozadju uspešnega servisiranja vozil na pooblaščenih servisih je tudi ekipa produktnih tehnikov pri uvozniku, poleg vseh naštetih zaposlujemo strokovnjake za računalniško podporo, netehnična in ostala usposabljanja. Pooblaščene servise preverjajo tovarne z napovedanimi in nenapovedanimi obiski. Pooblaščeni servisi imajo najmodernejšo diagnostično opremo in specialno orodje, ki je poleg znanj in veščin temeljni pogoj za vrhunsko kakovost servisnih storitev. Za izpolnjevanje vseh zahtev in standardov se morajo zaposleni potruditi s ciljem, da bodo njihove stranke izjemno zadovoljne.

Prav zaradi zadovoljstva strank smo garancijo za brezhibno delovanje vozil nadgradili s storitvijo JAMSTVO 4Plus, ki zagotavlja brezskrbno vožnjo v obdobju v 3. in 4. letu po predaji avtomobila.

Vendar pa je pooblaščene servise tudi po izteku obdobja štirih let vedno vredno obiskati. Prav »Vedno vredno« je posebej razvita blagovna znamka, ki jo najbolje opiše slogan »Originalna kakovost, varčna cena«. »Vedno vredno« pomeni nabor varčevalnih paketov za vzdrževanje vozil, starih več kot štiri leta. Posamezna ponudba za paket Vedno vredno vedno vsebuje tako nadomestne dele kot tudi vgradnjo. Največje zanimanje je za pakete kompletov zobatega jermena in črpalke za hladilno tekočino, pakete za zamenjavo blažilnikov, delov zavornih sistemov, izpušnih sistemov itn.

Kako se je najbolje zoperstaviti stereotipu o »predragih« pooblaščenih servisih? Z neposredno primerjavo. Inovativna spletna stran strankam omogoča cenovno primerjavo predvidenih storitev na pooblaščenem servisu s ponudbo na drugih servisnih mestih. Spletna stran omogoča tudi neposreden kontakt s pooblaščenim servisom, kjer vam bodo v zvezi z vašimi potrebami in željami tudi ustrezno svetovali. Želimo jasen in pošten odnos do strank, ki se same lahko prepričajo, da za enako ali nižjo ceno kot pri konkurenci izvedemo servise na avtomobilih, starejših od štirih let. Stranka ob tem dobi vrhunsko storitev, ohrani brezplačne storitve iz naslova Asistence – jamstva mobilnosti (npr. brezplačna pomoč na cesti) in ve, da je bilo popravilo izvedeno skladno s strogimi merili, ki jih narekujejo navodila in standardi proizvajalcev. To pomeni tudi 24-mesečno jamstvo na vgrajene dele in opravljeno delo z vključenimi morebitnimi tovarniškimi akcijami ter tehničnimi izboljšavami. Prav redno in pravilno vzdrževanje najbolje ohranja vrednost rabljenega avtomobila, dokaz za to je ustrezno potrjena servisna knjižica.

Tovarniški standardi zahtevajo vgradnjo originalnih nadomestnih delov. Gre za dele najvišje kakovosti in precizne izdelave, kar zagotavlja vrhunsko prilagojenost. Pomembna linija originalnih nadomestnih delov so tovarniško obnovljeni deli (turbo-polnilniki, menjalniki …). Tovarniško obnovljeni deli dosegajo enako kakovost, kot jo imajo originalni nadomestni deli, a so cenovno ugodnejši in okoljsko bolj sprejemljivi, saj je količina izpustov v okolje bistveno manjša. Tretja linija nadomestnih delov, ki izpolnjuje standarde proizvajalcev, pa so deli Economy, namenjeni vozilom, starejšim od pet let. Dele Economy odlikuje ugodna cena ob dejstvu, da kakovost ostaja na nadzorovani in zahtevani ravni blagovnih znamk koncerna Volkswagen.

Pooblaščeni servisi pripravljajo tudi sezonske ponudbe kot so npr. preventivni servisni pregled in priprava avtomobila za zimsko ali poletno sezono, pripravo na tehnični pregled in podobno. Osebje servisov bo z veseljem in vsaki stranki razložilo obseg, kakovost in ceno servisnega posega. Pooblaščena servisna mreža svojo samozavest dokazuje s transparentno ponudbo na spletni strani www.vednovredno.si, kjer obilo informacij najdejo tudi lastniki avtomobilov, starejših od štirih let.

Vir: Porsche Slovenija

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Pooblaščeni servis je vedno vredno obiskati"


ucmanster
10 leta 8 meseci nazaj

ura dela pa 50 eur

 
BMW i3: svetovna premiera
Na Vranskem konec tedna za evropske naslove