Novice

Načrtujejo pri Lamborghiniju Gran Turisma?

Pred letošnjim pariškim salonom tudi pri Lamborghiniji dražijo s skico avtomobila, ki napoveduje njihov nov model. Bi po sliki sodeč to lahko bil štirisedežnik?

Pred štirimi leti so sicer Italijani na pariškem avtomobilskem salonu že predstavili štirisedežno študijo Estoque, vendar so kasneje projekt zamrznili zaradi gospodarske krize. Pred nedavnim pa so pri Lamborghiniju zaščitili dve imeni – Asterion in Encaste – ter patentirali hibridni sistem.

Skupaj s skico so zapisali: »Once perfection is achieved, you can just double it,*« ter pustili domišljiji prosto pot, saj ni povsem jasno, kaj želijo pri Lamborghiniju »podvojiti«. Po priloženi skici je moč sklepati, da gre za štirisedežnika, pri čemer bi lahko prostor za sredinsko nameščen motor zamenjal z zadnjo klopjo in prtljažnikom. S tem bi ponovno predstavili serijskega štirisedežnega Lamborghinija, ki ga niso imeli že vse od leta 1979.

Glede na najavo SUV modela (Urus), ki naj bi šel v proizvodnjo leta 2016, pa bi lahko šlo tudi za precej kupejevsko in športno oblikovanega SUV-ja, katerega koncepte je že večkrat predstavil Giugiaro na avtomobilskih salonih.

Na vsa zgornja vprašanja bomo dobili odgovore v četrtek, 2. oktobra.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Lamborghini.)

* Ko ste enkrat dosegli popolnost, jo lahko le podvojite (ang.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Strogo zaupno v Porschejevem muzeju
Žagar zmagovalec GP Challenge dirke