Novice

Najava novega Volkswagen Touarega

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Pekingu, ki svoja vrata odpira v ponedeljek, 25. aprila, bodo pri Volkswagnu predstavili koncept tretje generacije njihovega najbolj luksuznega športno uporabnega vozila. A še pred uradno predstavitvijo, so javnosti pokazali prve slike z obrisi novinca.

Kljub temu, da pri Volkswagnu še niso podali uradne informacije, omenjene fotografije skoraj zagotovo razkrivajo novo generacijo njihovega prodajne uspešnice med velikimi SUV, ki je doživel tudi precej tekmovalnih uspehov (Dakar Rally). Koncept novega Touarega naj bi se ponašal s priključno hibridnim pogonskim sklopom, ki proizvede 386 »konjev« (700 Nm navora), pri čemer lahko prevozi cca. 80 kilometrov zgolj na električni pogon ter se ponaša z normirano porabo 2,5 litra/100km. Tako motoriziran konceptni Touareg naj bi pospeševal od 0 do 100 km/h v dobrih šestih sekundah ter dosegel 223 km/h končne hitrosti.

Po vsej verjetnosti se bo novi Touareg ponašal s povsem novim info-zabavnim sistemom, saj bodo že za konceptno verzijo v Pekingu predstavili precej digitalizirano notranjost s futuristično armaturno ploščo z ukrivljenim zaslonom. Novi Touareg, ki bo povzel precej oblikovnih linij manjšega Tiguana, bo sicer na voljo že prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pet manj znanih dejstev o Volvu
Seatov digitalni muzej