Novice

Najbolj zaželena vozila med nepridipravi

Združenje nemških zavarovalnic je objavilo seznam najpogosteje ukradenih modelov na največjem avtomobilskem trgu v Evropi. Še posebej na udaru so velika terenska vozila prestižnih znamk.

Omenjeno združenje je opravilo raziskavo za leto 2014, pri čemer so ugotovili, da so nepridipravi ukradli kar 17.895 avtomobilov, povprečna vrednost ukradenega vozila pa je bila 14.650 evrov (4,3 odstotka višja kot leto poprej). S tem so oškodovali nemške zavarovalnice za kar 262 milijonov evrov!

Procentualno (število ukradenih avtomobilov na 1.000 vozil) so največkrat na udaru znamke Land Rover, Audi in BMW, pri čemer neslavno prvo mesto drži Range Rover s trilitrskim turbodizelskim agregatom, katerih so ukradli kar 57,4 (!) primerkov od tisoč. Na drugem mestu se je znašel BMW X6 (27 ukradenih od 1.000), na tretjem pa Lexus RX350 (17,2 od 1.000).

Med znamkami je na neslavnem prvem mestu angleški Land Rover (4,5 ukradenih vozil od 1.000), sledijo pa Audi (1,2), BMW (0,9) ter Porsche (0,9). Na presenetljivem petem mestu se je znašla japonska Honda, kjer je tatovom še posebej v oči padel model CR-V. In katere znamke so najmanj zaželene med nepridipravi? Opel in Hyundai z ukradenih približno 0,1 od 1.000 vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Land Rover, GDV)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Najbolj zaželena vozila med nepridipravi"


Gosic
8 leta 6 meseci nazaj

Medtem ko nekaterim pač odpeljejo avto, drugi tega straha nimamo 😉 Če te v življenju osreči to, da je tvoj avto na očesu tatu, potem lahko samo rečem hvala bogu! Narod je lahko srečen 😉

8 leta 6 meseci nazaj

Škoda ker tista tabela za nas ta lene ni v slovenščini 🙂 Pa še malo bolj škoda da se na članku ne vidi cele.

Pišem pa izključno zaradi tega… a Kie res noben ne mara, tud lopovi ne?

8 leta 6 meseci nazaj

Celotna tabela se je videla samo v celostranskem pogledu, smo uredili – hvala za opozorilo.

mavrica
8 leta 6 meseci nazaj

Range Rover se tako pogosto kvari, da rabijo za dele

 
Fiatov “bik”
Saab 9-3 bo osnova za turško nacionalno vozilo