Novice

Najdaljša avtobusna povezava na svetu

Prejšnji teden so odprli najdaljšo redno avtobusno linijo, ki povezuje prizorišče letošnjih olimpijskih iger, brazilski Rio de Janeiro, s perujskim glavnim mestom Limo. Povezava je dolga kar 6.200 kilometrov!

S perujskim prevoznikom Ormeño, ki ima svoj sedež v Limi, je sedaj za dokaj ugodnih 185 evrov, kolikor stane enosmerna avtobusna karta, moč prepotovati od Pacifika do Atlantika, 6.200 kilometrov dolga pot med Limo ter Rio de Janeirom pa velja za najdaljšo redno avtobusno linijo na svetu.

Omenjeno pot sicer avtobus prevozi v 102 urah, a je potrebno med potjo upoštevati tudi nepredvidene zastoje, kar zna celotno potovanje podaljšati še za nekaj ur. Perujski prevoznik sicer ponuja potnikom, ki se bodo odločili za omenjeno pot, moderne in udobne dvonadstropne avtobuse s 56 sedeži, ki se ustavlja na vsake štiri ure (menjavanje dveh voznikov), potnikom pa privoščijo še dodatna dva postanka na dan.

Ker velja marsikje v Južni Ameriki ravno avtobusni prevoz za enega najbolj udobnih in nestresnih, pri čemer so njihovi avtobusi velikokrat presenetljivo dobro opremljeni (tudi z ležišči), bi znalo biti tovrstno potovanje zanimiva počitniška izkušnja tudi za marsikaterega turista.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Motor Talk.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Seatu pokvarili zabavo z razkritjem novega športnega terenca
Divja različica Golfa GTI Clubsport čaka zeleno luč