Novice

Najdba in pol: skoraj nedotaknjen BMW M1 je 34 let ždel v garaži

Nemški trgovec in specialist za klasična vozila BMW Mint Classics je odkril neverjeten dragulj. V zapuščeni garaži se je kar 34 let skrival popolnoma ohranjen superšportnik M1.

Kot so zapisali pri Mint Classics je bil M1 prepuščen zobu časa v italijanski garaži, kjer se ga vse od leta 1982 ni dotaknila človeška roka. Na njem so prvotne pnevmatike z letnico 1980, ki jih je bavarski proizvajalec namestil pred odhodom iz tovarne. Dodaten bonus: lastnik je z njim prevozil vsega 7.392 kilometrov. Neverjetno!

Kot je vidno s fotografij, se je na superšportniku s sredinsko postavljenim motorjem nabralo kar nekaj plasti umazanije, povrh vsega pa je bil dodobra založen z različno kramo. Rdeči lepotec se ni uspel ubraniti prahu, ki je svojo pot našel tudi v potniško kabino in motor. Kljub temu pa je oboje kot v stanju novega, potrebuje le nekaj pozornosti ter menjavo olja in jermenov.

Podjetje bo vrnilo M1 v izvirno stanje, kar bo glede na prvi pogled dokaj preprosto. Z nekaj truda bodo zunanjosti in notranjosti zlahka povrnili nekdanji sijaj. BMW M1 je svoje mesto dobil tudi v naši rubriki Poklon legendi. Izdelali so le 453 primerkov, zato je takšna najdba med ljubitelji neprecenljiva.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mint Classics.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Najdba in pol: skoraj nedotaknjen BMW M1 je 34 let ždel v garaži"


RedBaron
7 leta 3 meseci nazaj

105l tank ima zadeva… 🙂 Nisem vedel, da je Pirelli že takrat imel CINTURATO P7…

Ivan36
7 leta 3 meseci nazaj

Moje mnenje je, da je bila tu pomembna samo cena vozila pa se zato ni prodal ! Ne verjamen, da bi ga 30 let šparali, sploh Italijani, ker imajo radi denar.

Ivan36
7 leta 3 meseci nazaj

Lot # 217 1981 BMW M1 Coupe; S/N WBS59910004301426; Engine # M88503; Arctic White/Black leather, Grey cloth; Estimate $800,000 – $1,000,000; Unrestored original, 2 condition; Not sold at Hammer bid of $675,000. With Reserve. Air conditioning, Becker Mexico cassette. – Unsold when new and stored in Italy and the US until 2015. New and essentially unused with 684 km on its odometer. Engine compartment is essentially untouched and showing little age but has been freshened mechanically for reliable operation. – An amazing history for a desirable automobile. Worth $600,000 or so in highly original condition (but nowhere close to this as-built, delivery mileage, example), the premium offered here is modest, but anything more requires a collector willing to preserve it in a bubble to retain the low miles, a rare find for a car with performance that is almost too tempting not to be experienced. It’s a car that will depreciate with every km driven, and just 316 more will put its odometer into four-digits. It is going to be hard to find the singular buyer willing to meet the expectations implicit in the estimate range.)
http://www.sportscardigest.com/rm-sothebys-new-york-city-2015-auction-report/2/

 
Deset najbolj iskanih v letu 2016
Bo Marchionne prodal Alfo Romeo in Maserati za pokrivanje dolgov?