Novice

Deset najbolj iskanih v letu 2016

Google je postal sinonim za iskanje podatkov na spletu, zato je obenem močno orodje številnih podjetij, ki se želijo prebiti na najvišja iskalna mesta. Tokrat so pri ameriškem gigantu sporočili, kateri avtomobilski proizvajalci so bili med najpogosteje iskanimi v preteklem letu. Imate svojega favorita?

Presenetljivo so uporabniki na Googlu največkrat iskali podatke o Hondi. Večja, lažja in še nekoliko bolj nenavadna deseta generacija Civica je hkrati najpogosteje iskan avtomobil v letu 2016. Drugo mesto je osvojil Mercedes-Benz in s tem postal največkrat iskan nemški proizvajalec vozil, medtem ko so uporabniki najpogosteje iskali podatke o razredu C. Na tretje mesto se je zavihtela Tesla, ki je ustvarila kar precej pompa z ogromno količino prednaročil za novi Model 3 in naprednim avtopilotom.

Lamborghini na letni ravni proda manj avtomobilov, kot jih proda Honda v enem dnevu, toda to še vedno ni oviralo uporabnikov, ki so si zaželeli informacij o najvišje rangiranem italijanskem proizvajalcu s četrtega mesta Googlove lestvice. Na petem mestu je Volvo, pri katerem je največ pozornosti pritegnil impresivni XC90. Ford je svet v letošnjem letu pretresel z zmogljivim Focusom RS in zasedel šesto mesto med proizvajalci.

Uporabniki zelo radi iščejo podatke o prestižnih vozilih, verjetno se je tudi zato na sedmo mesto zavihtel Jaguar, ki privablja pozornost z modelom XF. Bentley, britanski proizvajalec pregrešno dragih vozil, je končal na osmem mestu. Prodaja športnih terencev in križancev se dviguje, zato ni presenečenje, da je največkrat iskan njihov športni terenec Bentayga. Italijansko čast brani še Maserati z modelom Levante. Kljub temu, da imajo pri Maseratiju le štiri različne modele, so se uvrstili na seznam desetih najbolj iskanih avtomobilskih proizvajalcev v letu 2016. Na desetem mestu je končal še en proizvajalec prestižnih vozil; Rolls Royce buri domišljijo vseh ljubiteljev udobnih in razkošnih vozil in Phantom, kot utelešenje prestiža, zaključuje ta seznam.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Honda, Urška Radolović, Tesla, Lamborghini, Gašper Pirman, Peter Humar, Bentley, Maserati, Rolls Royce)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Deset najbolj iskanih v letu 2016"


cashy
7 leta 4 meseci nazaj

Res zanimivo, nikoli si nisem mislil, da bo nov Civic najbolj iskan avto. Še manj pa bi si mislil, da Alfe Romeo Giulie sploh ne bo med 10 najbolj iskanimi.

 
Škoda pripravlja kvartet novih športnih terencev
Najdba in pol: skoraj nedotaknjen BMW M1 je 34 let ždel v garaži