Novice

Najdražje pnevmatike na svetu

Gumarsko podjetje Z Tyre s sedežem v Londonu in Dubaiju, specializirano za izdelavo visokozmogljivih pnevmatik, je izdelalo najdražje gume na zemeljski obli. Komplet pnevmatik, ki se ponaša z omenjeno titulo tudi v Guinnessovi knjigi rekordov, stane namreč kar 600.000 ameriških dolarjev!

V primerjavi se nekdaj najdražje, 42.000 dolarjev vredne Michelinove pnevmatike Super Sport, ki so jih Francozi razvili za superhitri Bugattijev Veyron in jih je bilo potrebno menjavati vsakih 10.000 kilometrov, sedaj zdijo ob kompletu pnevmatik Z Tyre dokaj »ugodne«. Komplet Z Tyre dimenzij 295/35 ZR21 je namreč na voljo za 600.000 dolarjev, s čimer močno presegajo cene konkurentov in upravičeno veljajo za daleč najdražje na svetu.

Pri pnevmatikah Z Tyre ne gre za kakšno ultra tehnološko novotarijo, svojo visoko ceno namreč »upravičujejo« z dodatki iz zlata in diamantov. Dragoceno stvaritev so ustvarili indijski draguljarski mojstri Joaillier Prive, oblikovanje 24-karatne pozlate pa dokončali strokovnjaki v Združenih arabskih emiratih. Kako se pregrešno drage pnevmatike obnašajo na cestišču v primerjavi z običajnimi Pirellijevimi P Zero ali Michelinovimi Super Sport, pa pri Z Tyre ne poročajo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Carscoops, Z Tyre.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Najdražje pnevmatike na svetu"


Malner
7 leta 10 meseci nazaj

Potem ko jo obrabiš jo daš obnoviti lokalnemu vulkanizerju in on za to računa en diamantek.

pskoda
7 leta 10 meseci nazaj

Za en diamantek mu jih jaz obnovim

 
Atraktivni rumeni Subaru
Z optimizacijo Polestar je XC90 T8 postal najmočnejši Volvo