Novice

Z optimizacijo Polestar je XC90 T8 postal najmočnejši Volvo

Aktualna generacija modela Volvo XC90 T8 je s pomočjo optimizacije Polestar dobila svojo najmočnejšo različico, ki po besedah proizvajalca najmočnejšemu in najčistejšemu športnemu terencu na svetu prinaša še nekaj dodatne hitrosti in vozne dinamike.

Takoj po predstavitvi različic Polestar modelov V90 in S90 so pri švedskem proizvajalcu avtomobilov poskrbeli še za presenečenje v podobi najmočnejše izvedenke aktualnega modela XC90 z dvolitrskim bencinskim štirivaljnikom s kompresorjem in turbo puhalom. Že tako zmogljiv športni terenec se bo po predelavi Polestar ponašal s skupno 314 (249+65) kW moči, 680 (440+240) Nm navora ter bo za pospeševanje od 0-100 km/h potreboval le 5,5 sekund. Kljub izboljšanim zmogljivostim ohranja normirano porabo pri 2,1 l/100 km ter ima do 43 km dosega v električnem načinu.

Polestar XC90Optimizacija Polestar se tudi v primeru XC90 T8 dotika petih ključnih elementov pogonskega sklopa: odzivnosti stopalke za plin, hitrosti, natančnosti in načina prestavljanja menjalnika ter splošne zmogljivost motorja. Izboljšan način prestavljanja je vezan na delovanje samodejnega menjalnika, kjer programska oprema zadržuje izbrano prestavo (funkcija gear hold) pri vožnji v ovinek in visokih bočnih silah, kar preprečuje neželene menjave prestav, ki bi sredi zavoja lahko vplivale na stabilnost vozila.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volvo, Polestar.)

 

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Z optimizacijo Polestar je XC90 T8 postal najmočnejši Volvo"


pskoda
7 leta 10 meseci nazaj

Ampak slike so pa ubijavsko lepe

 
Najdražje pnevmatike na svetu
Dirkaško nastrojen Mini JCW Challenge