Novice

Najhitrejši Renaultov električni ZOE

Na tokratnem avtomobilskem salonu v Ženevi je Renault presenetil s konceptnim modelom ZOE e-sport, ki s pomočjo dveh elektromotorjev proizvede kar 460 »konjev« moči in iz mirovanja pospeši do 100 km/h v zgolj 3,2 sekundah.

Dvosedežna dirkalna študija je nastala na osnovi Renaultove prodajne uspešnice v segmentu električno gnanih vozil, a je bila dodobra predelana. ZOE e-sport se tako ponaša z izjemno lahko karoserijo, pri kateri so uporabili ogljikova vlakna, zaradi česar celoten avto – navkljub 450 kilogramov težki bateriji – tehta manj kot 1.400 kilogramov. Obarvan je v enake barvne odtenke kot Renaultovi bolidi v tekmovanju Formule E, kjer francoski proizvajalec sodeluje že nekaj let.

V študijo ZOE e-sport so pri Renaultu vgradili akumulator kapacitete 40 kWh, ki naj bi v idealnih razmerah zagotavljala okrog 400-kilometrski doseg. A bistveno bolj pomemben je podatek, da njegova elektromotorja proizvedeta kar 460 »konjev« moči ter 640 njtnmetrov najvišje navorske vrednosti, kar doprinese k izjemnim zmogljivostim. Tako povsem brezslišno pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 3,2 sekundah in doseže 200 km/h v manj kot 10 sekundah, pri čemer je njegova najvišja hitrost omejena na 210 km/h.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Najhitrejši Renaultov električni ZOE"


Firediver
7 leta 1 mesec nazaj

To je nekaj takega kot visoka moda..drago, ekskluzivno, za vsak dan pa neuporabno

jack86
7 leta 1 mesec nazaj

Naj dajo pol manj moči in realnega dosega 500km in bo v marsikateri garaži. Je pa res, da v serijski najbrž ne bo iz ogljikovih vlaken za dostopno ceno 🙂

 
Volkswagnov avtonomno vozeči mikrobus
Mercedesova zvezda sije v osupljivem štirivratnem konceptu