Novice

Volkswagnov avtonomno vozeči mikrobus

Na avtomobilskem salonu v drugem največjem švicarskem mestu so pri Volkswagnu predstavili izjemno zanimivo vizijo avtonomne vožnje. Študija Sedric je koncernski prototip samodejno vozečega mikrobusa, ki bi se lahko pojavil na cestah v naslednjih 10 ali 15 letih.

Pri konceptu Sedric, čigar ime je izpeljanka iz SElf-DRIving-Car (samodejno vozeče vozilo), gre za električno gnano vozilo, ki deluje povsem avtonomno in v katerem boste zaman iskali kakršnakoli upravljala (volan, stopalke, …). Projekt, ki je bil zasnovan s strani matične družbe in ne s strani ene od njihovih številnih znamk, pa hkrati nakazuje povsem verjetno avtomobilsko prihodnost.

Mikrobus Sedric hkrati omogoča samodejno polnjenje na električnih polnilnicah, pri čemer pri Volkswagnu ne podajajo informacij o moči elektro agregata ali o dometu vozila. Potniki bodo z vozilom komunicirali s pomočjo funkcije glasovnega upravljanja ali preko aplikacije na svojih pametnih telefonih, glavne informacije pa bodo lahko spremljali na ogromnem zaslonu OLED, ki nadomešča vetrobransko steklo.

Pri Volkswagnu načrtujejo, da bo tovrstno vozilo v prihodnosti namenjeno prvenstveno čedalje bolj razširjeni mreži car-sharing sistemov izposoje vozil, a ne preden bodo do potankosti dorečene zakonske omejitve samodejne vožnje.

Avtomobilizem.com (Vir: Motortrend, Motor Talk. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenovljeni Porsche GT3 bo lažji in močnejši
Najhitrejši Renaultov električni ZOE