Novice

Najmanjši Audi bo električno gnano avtonomno vozilo

Pri nemškem Audiju so razkrili, da želijo v bližnji prihodnosti razviti električno gnano avtonomno vozilo, ki bi s svojimi merami spadalo v najmanjši avtomobilski segment. Najmanjši Audi bi se lahko na trgu znašel že leta 2021.

Na Audijevi letni skupščini v Neckarsulmu, kjer so predstavili svoje načrte za naslednjih pet let, so razkrili tudi namero o razvoju najmanjšega modela v ponudbi. Le ta naj bi se ponašal s funkcijo popolne avtonomne vožnje, za pogon pa naj bi skrbel električni agregat.

Najmanjši Audi, ki bo manjši od modela A1 in bo spadal isti razred kot Volkswagen Up!, bi lahko imel oznako A0 ali pa celo A2 ter dodatno označbo e-tron, ki označuje električna vozila. Z njim bi se znamka iz Ingolstadta podala v avtomobilski segment malih mestnih vozilc, v katerem še ni bila. Do sedaj je veljal za najmanjše Audijevo vozilo model 50, ki so ga so predstavili v času naftne krize leta 1974.

Novo platformo, na kateri naj bi nastalo najmanjše Audijevo vozilo, pa bi lahko kasneje uporabili za naslednika Volkswagnovega modela Up!.

Avtomobilizem.com (vir: Autocar. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Najmanjši Audi bo električno gnano avtonomno vozilo"


Fnatic
6 leta 10 meseci nazaj

Škrat v opisu…do leta 2012

 
Papež Frančišek z novo električno Opel Ampero-e
Hyundaijev električni avtobus z 290 kilometri dosega