Novice

Papež Frančišek z novo električno Opel Ampero-e

Papež Frančišek, vrhovni duhovni vodja katoliške Cerkve in monarh Vatikanske mestne države, se zaradi varnosti večinoma vozi v močno predelanih vozilih. A ker je velik ljubitelj nevpadljivih vozil, mu je izvršni predsednik Opla podaril njihov najnovejši električni model Ampera-e.

Med konferenco o trajnostni mobilnosti, ki je potekala v Vatikanu, je Papež Frančišek, od Karla-Thomasa Neumanna, izvršnega predsednika Opla, v dar dobil električno Ampero-e.

Ampera-e ima, zahvaljujoč veliki litij-ionski bateriji s kapaciteto 60 kWh, več kot 500-kilometrski doseg, ter se v 30 minutah polnjenja na javni 50-kilovatni hitri polnilnici napolni za naslednjih 150 kilometrov. Dodatno so pri Oplu električno vozilo skeptikom približali z osemletno (do 160.000 kilometrov) garancijo baterijskega sklopa. Ampera-e je eden izmed produktov General Motorsa, ki ga bodo lahko tudi po končanem prevzemu skupine PSA tržili pod svojo znamko.

S pomočjo električne Ampere-e je Vatikan še korak bližje cilju – postati prva država na svetu, ki ne proizvaja emisij CO2. Plemenit cilj ni tako težko dosegljiv, saj gre za najmanjšo državo na svetu, ki obenem elektriko, po nič kaj okolju prijaznem procesu, pridobiva izven svojih meja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peugeot podrobno o prenovljeni družini 308
Najmanjši Audi bo električno gnano avtonomno vozilo