Novice

Najmočnejša limuzina na zemeljski obli …

… je trenutno Brabus 850. V osnovi gre za Mercedesov model S63, katerega so detajlno predelali pri Mercedesovem tunerju Brabus ter se ponaša s kar 850 konjskimi močmi!

Mercedes-Benz razred S je prestižna limuzina višjega razreda, ki je že v verziji AMG S63 pravo poglavje zase. Nenazadnje se že »osnovni« S63 ponaša z dovolj brutalnim osemvaljnikom, s kar 585 razgrajajočimi »konji«, zanj pa zahtevajo slovenski trgovci 212.860 evrov. Brez dodatne opreme!

A so pri Brabusu omenjeno verzijo razreda S še dodatno predelali in ustvarili (trenutno) najmočnejšo velikoserijsko limuzino na svetu. Šestlitrski osemvaljni biturbo razvije kar 850 konjskih moči ter se ponaša s 1.450 Nm najvišjega navora (pri 5.400 vrtljajih). Najvišja hitrost limuzinskega bolida je 350 km/h, ob tem pa se ponaša z zgolj 3,5-sekundnim pospeškom do 100 km/h. Tovarniško navedena poraba, kateri se bo v realnosti zelo težko približati, pa naj bi bila le 10,1 l/100km.

Brabus 850 spada v tako imenovano novo kategorijo »Brabus SuperCars«, v kateri želijo v vsakem razredu predstaviti najboljše predelave. Novi Brabus 850 6.0 Biturbo je oplemeniten tudi z markantnim zunanjim kompletom, v notranjosti pa se ponaša s posebnim usnjenim interierjem ter merilnikom hitrosti z razponom do 400 km/h. Cena najmočnejše serijske limuzine je 377.230 evrov, ki jim je potrebno dodati še davek.

Avtomobilizem.com (Vir: de.autoblog.com; foto: Brabus)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
8 najbolj kul Toyotinih avtomobilov po mnenju ustvarjalcev oddaje Top Gear
Volkswagnov Golf Alltrack za terenske avanturiste