Novice

Volkswagnov Golf Alltrack za terenske avanturiste

Pri Volkswagnu so objavili prve uradne fotografije terensko naravnanega Golfa Varianta, ki se, podobno kot pravkar predstavljena Škoda Octavia Scout, ponaša s plastičnimi zaščitnimi obrobami, višje nasajeno karoserijo ter štirikolesnim pogonom.

Pri novemu Golfu Alltracku, ki bo imel, poleg omenjene Octavie Scout, konkurenco znotraj lastne »hiše« tudi pri Seat Leonu X-Perience, sicer ne gre za v najbolj izvirnem pomenu besede terensko naravnano vozilo, temveč za modnega križanca s štirikolesnim pogonom. Vseeno pa bo Alltrack (ime je sicer poznano že od terensko naravnane predzadnje generacije Passata) zaradi 2 centimetra višjega podvozja ter serijskega štirikolesnega pogona 4motion prepričljivejši na slabših podlagah. Štirikolesni pogon bo temeljil na peti generaciji Haldex-ove sklopke.

Terenski videz mu zagotavljajo plastične zaščitne obrobe ter zaščita podvozja v srebrni barvi, še mikavnejšega pa ga naredijo serijska 17-palčna aluminijasta platišča, ki so sicer oblikovana posebej za Alltracka, a nikakor namenjena plezanju čez skale.

Pod motornim pokrovom pri Volkswagnu obljubljajo 1,8-litrski turbobencinski TSI agregat s 180 KM, ki bo imel 7,8 sekundni pospešek do 100 km/h ter končno hitrost 217 km/h. Pri turbodizlih bodo na voljo 1,6-litrske ter 2,0-litrske (150 ter 184 KM) motorne različice, pri čemer se najmočnejša izvedba lahko pohvali z manj kot 8 sekundnim pospeškom do 100 km/h.

Na nemškem trgu se bo Golf Alltrack pojavil spomladi 2015, cene pa zaenkrat še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Volkswagnov Golf Alltrack za terenske avanturiste"


zoranv12
9 leta 6 meseci nazaj

To je končna kopija Octavie Scout, ne pa A4 allroad, tisti je kvečjemu passat alltrack. Octavie = golf oz. jetta, vento, whatever…C5 ni v razredu golfa, octavie in ima 4×4, samo da enako kot peugeot 508, zadaj električno gnana kolesa, ali pa brez, če ni e-…

gasolinedream
9 leta 7 meseci nazaj

Zdaj naj pa naredijo še nevadno, kratko verzijo.

RedBaron
9 leta 7 meseci nazaj

Samo C5 nima 4×4 🙁

Drugače pa je kr lep tale golfič. upam da ne bo predrag… glede na octavio scout predvidevam, da bo cena od okoli 30k€ naprej…

kamela
9 leta 7 meseci nazaj

C5 cross tourer je lepši.

mavrica
9 leta 7 meseci nazaj

Super, zelo lep. Kopija audija Allroad A4, za polovico manj denarja.

 
Najmočnejša limuzina na zemeljski obli …
Renault na novo opredeljuje Espace