Novice

Najprestižnejši Range Rover

Range Rover je kar nekaj desetletij veljal za najprestižnejše terensko vozilo na tržišču, a ga je v zadnjem času konkurenca pričela že dodobra ogrožati. Na trgu se je namreč pojavila Bentleyeva Bentayga, svoje prestižno športno uporabno vozilo pa bodo ponudili tudi pri Rolls Royceu, Lamborghiniju ter menda celo pri Ferrariju.

In da petični kupci ne bi pričeli v večjem številu odhajati k zgoraj omenjeni konkurenci, so morali pri angleškem specialistu za terenska vozila ponuditi nekaj svežega. Na avtomobilskem salonu v Los Angelesu bodo tako predstavili najbolj luksuzno izvedbo svojega največjega modela, ki se kiti z opremskim paketom SVAutobiography, a je še dodatno ozaljšan z nekaterimi personaliziranimi elementi notranjosti.

Znamkin oddelek, ki se ukvarja s predelavo njihovih vozil, se je tako posvetil dodatni obdelavi potniškega prostora, kjer je mogoče najti obilico prestižnih materialov (aluminijast dekor) ter precej nadstandardnih dodatkov, namenjenih razvajanju potnikov. V najdražjem Range Roverju bodo tako še posebej uživali zadaj sedeči v izjemno udobnih foteljih, ki ponujajo funkcijo masaže (imitacija vročih kamnov) ter celo ogrevanje stopal in meč. Povsem samoumevno je hkrati tudi to, da jih v avtomobilu pričakuje najsodobnejša info-zabavna elektronika, podatek o točnem času pa bodo lahko ugledali na ekskluzivni Zenithovi uri, ki je oblikovana podobno kot ročni model Elite 6150.

Ob običajni različici je na voljo tudi takšna s podaljšano medosno razdaljo, ki potnikom na zadnjih sedežih daje kar 1,20 m prostora za noge.

Pod motornim pokrovom bodo kupci lahko izbirali med 5-litrskim V8 agregatom, ki ponuja dobrih 550 »konjev«, leta 2019 pa bo na voljo še priključno hibridna verzija. Najprestižnejša različica bo v salonih prihodnje leto, cena pa zaenkrat še ni znana. Zgolj kot zanimivost – Range Rover z opremskim paketom SVAutobiography stane trenutno na slovenskem ceniku vrtoglavih 280.170 evrov!

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Range Rover.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Najprestižnejši Range Rover"


JG2
6 leta 3 meseci nazaj

Zame še vedno najprestižnejši Suv. Pač tradicija tudi nekaj šteje in te ima Range v konkurenci Suvov daleč največ. Ne more biti sedaj kar SUV na Touaregovi platformi z značko Bentley ali Lamborhgini kar čez noč z ramo ob rami temu Rangu. Pač tako to ne gre.

 
Furajmo za manj nesreč
Nov obraz Mazde6