Novice

Nov obraz Mazde6

Na avtomobilskem salonu v Los Angelesu japonska Mazda predstavlja obsežno prenovljen model 6, ki se v veliki meri naslanja na koncept Vision Coupe, ki so ga pokazali pred časom v Tokiu. Novost v ponudbi predstavlja tudi novi 2,5-litrski bencinski motor, ki pri najmočnejši verziji ponuja 250 »konjev«.

Mazdina uspešnica avtomobilskega segmenta D, ki je v tretji generacijski izvedbi na trgu že od leta 2012, je na jesen svojega življenja deležna malce bolj obsežne prenove, s čimer jo želijo približati premijskim predstavnikom tega razreda. Kozmetično prenovljena verzija, ki jo je moč spoznati po novi sprednji maski, se hkrati naslanja na koncept Vision Coupe ter hkrati že nakazuje prihajajoči Mazdin oblikovalski slog.

Mazda6 modelnega letnika 2018 se bo v notranjosti ponašala z ergonomsko izpopolnjenima sprednjima sedežema, ki bosta lahko oblečena v napa usnje ter hlajena, prenove pa je bil deležen tudi info-zabavni sistem z 8-palčnim zaslonom.

Novost v ponudbi, ki bo zanimiva preko luže, predstavlja prenovljeni 2,5-litrski Skyactiv-G agregat, ki je na voljo z ali brez turbinskega polnilnika, pri čemer s slednjim razvije 250 »konjev«. Prenovljena Mazda6, pri kateri so v prid boljšim voznim lastnostim malenkostno modificirali podvozje ter volanski mehanizem, se bo pojavila v salonih spomladi prihodnje leto, pri čemer bo v ZDA zanjo potrebno odšteti vsaj 21.945 dolarjev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Nov obraz Mazde6"


Locher
14 dni 11 ur nazaj

Revolution Top diesel s 170 konji zgleda atraktivno, vključno s ceno. Martin, meni je pa rdeča všeč. Ignacij, cena takrat verjetno ne bo več tako atraktivna.

14 dni 10 ur nazaj

Mislim da ne bo neke razlike v ceni, max jurja.

14 dni 12 ur nazaj

Glede na to da gre samo za novi facelift so se kar potrudili, samo platisca mi delujejo zastarela. Sam bom raje pocakal na naslednjo generacijo z novimi motorji.

14 dni 14 ur nazaj

Tale rdeča mi gre pa počasi že rahlo na živce. A nimajo nobene druge? Ko jo prvič vidiš, je kul – če bi jo moral pa vsak dan gledati, bi dobil zgago.
Tudi tista preveč izrazita izboklina na sprednjih blatnikih mi ni všeč.
Tako da … nič ne bo z nakupom.

nered
14 dni 14 ur nazaj

Pozabis na vse ko se vsedes za volan. Ce kupujes Mazdo 6 se splaca pocakati na 2019 ko pride ven Skyactiv-X 2.0 in 2.5 (HCCI) motorja z 30% boljso porabo, deaktivacijo cilindrov, super charger in veliko vec navora. Hkrati pa Kai design.

chad
14 dni 16 ur nazaj

Očitno so lepo prezrli komentarje, da bi gigantski predal na sredini za polovico zmanjšali in naredili normalen naslon za roko, ki bi to dejansko bil.

markop
14 dni 16 ur nazaj

Zelo lepa.

 
Najprestižnejši Range Rover
BMW i8 je končno spustil streho

Več vsebin

Novice

Mazda Vision Coupe, čutnost na japonski način

Novice

Nov obraz Mazde6

Novice

Prenova Mercedes-Benzovih modelov S Coupe in Cabrio

Reportaže

Mož, ki hrani najlepše primerke Mazdinih starodobnikov

Mazda Classic Frey
Testi

Poezija v gibanju

Mazda 3 G120 Revolution
Novice

Mazda razvija napredne bencinske agregate

Novice

Mazda bo poskrbela za lastnike legendarnih MX-5

Testi

Prava izbira

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top