Novice

Največji in najprestižnejši Jeepov terenec na stranskem tiru

Potem ko so pri ameriškem proizvajalcu terenskih vozil že pred dvema letoma napovedovali prihod svojega največjega športno uporabnega vozila, s katerim bi lahko konkurirali celo angleškemu Range Roverju, naj bi sedaj omenjeni projekt zamrznili za nedoločen čas.

Prve skice Jeepovega najprestižnejšega modela, ki so ga preliminarno poimenovali Grand Wagoneer, so sicer v lanskem letu že pokazali na srečanju trgovcev skupine Fiat in Chrysler v Las Vegasu ter najavili njegov prihod v letu 2019. Sedaj pa so se pojavile informacije, da naj bi projekt opustili za nedoločen čas, pri čemer naj bi glavni razlog predstavljali previsoki stroški razvoja.

Koncern FCA je hkrati začel v zadnjem času z izdatnim širjenjem svoje modelne palete, saj želijo v naslednjih letih predstaviti kar nekaj novih športno terenskih modelov. Tako so pri Alfi Romeo nedavno razkrili Stelvio, svoj prvi SUV, znamka Dodge pripravlja naslednjo generacijo legendarnega poltovornjaka RAM 1500, znamka Jeep pa intenzivno dela na naslednikih legendarnih modelov Wrangler ter Grand Cherokee.

Pri Jeepu so sicer imeli v prvotnem planu, da bi pri svojem najprestižnejšem modelu, ki naj bi stal najmanj 140.000 ameriških dolarjev, uporabili podaljšano platformo manjšega Grand Cherokeeja (na sliki), vendar naj bi menda njihovi inženirji dvomili o ustreznosti le-te. Delno rešitev naj bi že iskali v povsem novi platformi, ki jo bodo uporabili pri novem RAM-u.

Tako zaenkrat ni povsem jasno ali se bodo pri Jeepu sploh odločili za nadaljevanje projekta. Če bo Grand Wagoneer le dočakal zeleno luč, pa naj bi se pojavil na cestah šele v naslednjem desetletju.

Avtomobilizem.com (Vir: Left Lane News. Foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda bo v Las Vegas pripeljala koncept NeuV
Prvi obrisi nove generacije Lexusove admiralske ladje