Novice

Honda bo v Las Vegas pripeljala koncept NeuV

Honda se pripravlja na CES, sejem potrošniške elektronike, ki bo potekal od 5. do 8. januarja prihodnje leto v Las Vegasu. Za zdaj so svojo udeležbo napovedali le z oznanitvijo uradne tematike njihovega razstavnega prostora: kooperativni ekosistem mobilnosti.

Na razstavnem prostoru bodo predstavili model NeuV, samodejno primestno konceptno električno vozilo, opremljeno z umetno inteligenco, ki ustvarja nove možnosti za človeško interakcijo in prinaša večjo vrednost za kupce.

Hondina prihodnja tehnološka pot vključuje tudi vzvode za zmanjševanje onesnaževanja in ustvarjanje novih možnosti povezljivosti v vozilu. Naznanili naj bi tudi nove iniciative s start-up podjetji in globalnimi znamkami, ki bodo ustvarile produktivno in prijetno mobilnostno izkušnjo.

Na tiskovni konferenci 5. januarja naj bi Yoshiuki Matsumoto, predsednik uprave in izvršni predsednik Hondinega centra za razvoj in raziskave, razkril konceptni motocikel, ki bo prikazoval zmogljivosti podjetja v robotski tehnologiji.

Še nekaj do sedaj znanih informacij o konceptu NeuV z vgrajenimi zametki umetne inteligence: sistem so pri Hondi poimenovali ”Emotion Engine”, kar v prevodu pomeni, da naj bi računalnik s pomočjo umetne inteligence ustvaril svoja čustva. Šlo naj bi za idealnega sopotnika, ki se prilagaja vozniku in mu nudi oporo v različnih situacijah.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razkrita je Opel Insignia Grand Sport
Največji in najprestižnejši Jeepov terenec na stranskem tiru